A Telki Közéleti Klub a KSZGYSZ szakmai támogatásával első alkalommal rendezi meg az Ökohét telki rendezvénysorozatot, amely a fenntarthatóság és a környezettudatosság campusává változtatja a községet március 17-e és 24-e között.

Az Ökohét telki szervezői közölték: az előadók témájuk szakértői, vendég lesz például Hankó Gergely (természetvédelmi szakmérnök, PET kupa projektvezetője), Mengyán Eszter (a Holy Duck! Alapítója és szerzője), Litkai Gergely (Karinthy-gyűrűs humorista) dr. Tkacsik Márta (biogazda, a Patikakert alapítója), de ott lesz Kosztka Ernő, a kalapos kertész, a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének elnöke is.

Az Ökohét célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a fenntarthatóbb élet megannyi távlatot nyithat meg előttünk, aminek köszönhetően teszünk egy lépést önmagunk megismerése, és a világ jobb megértése felé. 

Az Ökohét emellett kiemelt figyelmet fordít a környezeti nevelésre és az oktatásra, így gyerekprogramokkal és természetes játékvásárral is készülnek a szervezők. A tiszai PET- kupa mobil műanyag újrahasznosító műhelye már március 17. vasárnaptól várja a kicsiket és nagyokat, iskolai osztályokat, 6 PET-kalóz irányításával. A program küldetése, hogy minden résztvevő megértse a környezettudatosság fontosságát és azt, hogy a fenntarthatóbb élet nem lemondásokkal, hanem alternatívák megismerésével jár együtt, ami egy egészségesebb és elégedettebb életet eredményez.

Olvasta már? A legjobb tavaszi programokról ebben a cikkünkben is írtunk. Ha pedig inkább múzeumba menne a család ingyen, ahhoz is van jó tippünk.

A hét utolsó napján megrendezésre kerülő Ökozsibongó pedig egy asztalhoz ülteti a Zsámbéki-medence termelő- és ökoszervezeteit, azzal a céllal, hogy szorosabb együttműködés vehesse kezdetét közöttük, távlati célként ökoparadicsommá fejlesztve a térséget. A rendezvénysorozat programjai mindenki számára ingyenesek, azokat a Telki Közéleti Klub lelkes tagjai saját idejükből, erejükből, jelentős mértékben saját forrásból finanszírozzák.

További információk az Ökohét telki weboldalán: https://www.okohet.hu/. Kiemelt képünk forrása: szervezők.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Hogyan ellenőrizhetjük az adószámlánkat? Mutatjuk lépésről lépésre

Tartozásunk van? Esetleg túlfizetésünk? Ha nem vagyunk benne biztosak, érdemes minél hamarabb lekérdezni az adószámlánkat, nehogy később meglepetés érjen. A túlfizetés még a jobbik...

Otthonfelújítási támogatás kinek jár? 6 millió forintot is kaphatsz

Az Otthonfelújítási támogatás várhatóan 2024 júniusától pályázható lesz. A kormány a 108 milliárdos programot a RePower nevű uniós forrásból fedezi. A támogatás az 1990...

Önkormányzati segély nyugdíjasoknak: így kérhetnek segítséget az idősek, ha kevés a havi ellátás

Jó, ha tudjuk, hogy bizonyos élethelyzetekben vagy ha rendkívüli segítségre van szükségünk nyugdíjasként, akkor támogatásért fordulhatunk az önkormányzathoz is. Nem elég a nyugdíj és...