Közelednek a Halloweeni-i rendezvények, nem árt, ha van a tarsolyunkban néhány természetes és kíméletes tipp az arcfesték lemosására. Az arcfesték használata olcsóbb és látványosabb, mint a maszkviselés, ráadásul gyerekek esetében sokkal biztonságosabb is. Viszont a vastag festékréteg megviseli a bőrt, ezért jó tudni, hogy mivel szedjük le gyorsan és könnyedén a Halloween-i sminket, mielőtt sminkestől dőlnénk ki a Halloween-i buli után.

Az alábbi termékek mindegyike tökéletes az arcfesték eltávolítására és minden korosztály számára bátran ajánlott. Mivel egyszerű dolgokról van szó, valamelyik biztosan megtalálható minden háztartásban.

Vazelin

A vazelin minden sminkterméket felold. Mielőtt felvinnénk az arcra, melegítsük fel a tenyerünkben.

  1. Vigyük fel a vazelint az arcra.
  2. Azonnal töröljük le, ne várjunk a felvitelt követően.
  3. Mossunk alaposan arcot és szárítsuk meg.

Babatörlőkendő

Különösen akkor jó, ha gyorsan vagy útközben szeretnénk lemosni  a pókembert a gyerekről. Vagy hazafelé elaludt és valahogy le kéne szedni az arcfestéket, mielőtt betesszük az ágyba. Mi pedig bármikor könnyen igazíthatunk a babatörlőkendővel a sminkünkön.

Hajtsuk félbe a törlőkendőt először hosszában, majd vízszintesen is. Ettől strapabíróbbá válik és hatékonyabban szedi le a sok réteg festéket a kendő.

Ez esetben biztosan több törlőkendőre is szükség lesz, viszont előnye, hogy bárhol használható.

Babaolaj

Mártsunk egy vattakorongot a babaolajba és a korong segítségével kezdjük letörölni a sminket. Utána teljes arcmosás javasolt a felesleges olaj eltávolítására.

Baba testápoló krém

A felnőtteknek készült testápoló is működhet, viszont a bababőrre való krém bármilyen érzékeny bőrre használható és nem csípi a szemet. 

  1. Dörzsöljük be a krémet az arcba
  2. Mossunk arcot, majd óvatos mozdulatokkal itassuk fel a vizet az arcról.

Ha sima, sűrű állagú krémet használunk a smink eltávolításához, hagyjuk az arcon legalább 1 percig hatni és utána töröljük le. 

Klasszikus sminklemosó

A sminklemosó drága mulatság lehet az arcfesték eltávolításához, de természetesen használható. Viszont spórolási szempontból érdemes a többi opciót választani.

Ehhez is elég egy vattakorongot sminklemosóval átitatni és letörölni az arcot. Viszont itt biztosan nagy mennyiségre lesz szükségünk a vattakorongból és a lemosóból is.

Tippek arcfestés előtt

Végezzünk bőrpróbát a festés előtt, hogy elkerüljük az esetleges allergiás reakciókat.

Egy órával az arcfestés előtt krémezzük be az arcot, így a száraz bőr nem szívja fel az extra pigmenteket a festékből és nem nehezíti meg később a festék eltávolítását.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Elektromos autó hátrányai: 7 dolog, amit tudnod kell vásárlás előtt

Érdemes lenne a hagyományos autót elektromosra cserélni? Sok előnye is van, amit már megírtunk egy másik cikkben, most viszont nézzük meg, hogy mik az...

Kedvezmény a családoknak: ingyenes múzeumi napok 2024

A múzeum eleve egy költséges program, főként, ha még a családot is vinnénk. Jó, ha tudjuk, hogy nem csak a nemzeti ünnepeken látogathatjuk ingyen...

Megéri még a Tesco bevásárlás a neten? Utánanéztünk

A Tesco online szolgáltatása azt ígéri, hogy több ezer termék közül állíthatjuk össze a bevásárlásunkat, amelyet a nekünk leginkább megfelelő időpontban szállítanak ki, de...