Könnyű és szinte adja magát, hogy a hírességekről azt feltételezzük mindannyian pazar, luxus és kényeztető életmódot élnek, ahol a pénz nem számít. Gyakran igaz ez, de mégsem mindig van így. Mutatunk fukar celebeket, akik hírhedten a fogukhoz verik a garast.

Michael Jordan

Az NBA-legenda, Michael Jordan nettó vagyona a becslések szerint meghaladja az egymilliárd dollárt, ennek ellenére a Chicago Bulls egykori sztárja hírhedten fukar volt a csekk felvételekor. Egy 2010-es interjúban Rich Strafella, a Las Vegas-i Hard Rock Hotel műveleti alelnöke egy szemléletes anekdotát osztott meg arról az időről, amikor Jordan és a jégkorong ikon, Wayne Gretzky (mindketten a legjobban fizetett nyugdíjas sportolók közé tartoznak) együtt játszottak a kaszinóban. „Michael italt rendelt a pincérnőtől, és adott neki egy ötdolláros zsetont. Wayne levette a pincérnő tálcájáról, visszaadta Michaelnek, előkapott egy százdolláros zsetont Michael kötegéből, és a pincérnő tálcájára tette. Aztán azt mondta: “Így adunk borravalót Las Vegasban, Michael!”.

Leonardo DiCaprio

Egy olyan milliomos playboytól, mint Leonardo DiCaprio, azt várnánk, hogy a legújabb és legjobb sportautókat birtokolja, de hatalmas, 200 millió dolláros vagyona ellenére a színésznek egyetlen járműve van: egy Toyota Prius. Arról is ismert, hogy elkerüli a magánrepülőgépeket, és inkább a kereskedelmi repülést választja, hogy pénzt takarítson meg, és óvja a környezetet a szükségtelen károsanyag-kibocsátásoktól. Fő tevékenysége a jótékonysági adományozás, számos környezetvédő ügy mögött áll.

Paul McCartney

Mint minden idők egyik leghíresebb rocksztárja, Paul McCartney a hatalmas, 800 millió dolláros nettó vagyona ellenére meglehetősen szerény maradt. Takarékos módszereiről ismert, többek között arról, hogy lánya, Stella, saját maga fizette ki a középiskola utáni iskola tandíját. Olyan is történt, hogy a feleségének rendezett meglepetéspartin megkérte a vendégeket, hogy fizessék ki az elfogyasztott italokat.

Ed Sheeran

Annak ellenére, hogy a világhírű énekes számos listavezető slágert tudhat magáénak, egy 2014-es interjúban elárulta, hogy csak csekély havi juttatást fizet magának. Nem igazán szereti szórni a pénzt, ha mégis, akkor csak taxizásra költ és annak ellenére, hogy a bankszámláján közel 96 milliárd forint értékű font lapul, Amazonon például csak használt DVD-ket vesz.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Kinek jár ingyenes országbérlet? Tízezrek lehetnek jogosultak rá

2023. május 1-jétől vásárolható meg az új vármegye- és országbérlet. A bérletek a korábbiaknál is egyszerűbb megoldást kínálnak, hiszen a napi ingázáshoz és a...

Csillogó, hófehér házi készítésű karácsonyfadíszek fillérekből

Az alábbi karácsonyfadíszek azért csodálatosak, mert tényleg hófehérek lesznek, a száradási időt leszámítva egy óra sem kell az elkészítésükhöz és kisgyerekekkel együtt is nyugodtan...

Mikor érkezik a decemberi nyugdíj? Itt a pontos dátum

Mikor érkezik a decemberi nyugdíj? Az utalás a szokásosnál egy héttel korábban jön, a postai kézbesítés a nyugdíjkifizetési naptár szerint történik. Az mindenképpen jó...