Nyitólap Spórolj! Infláció Egyre kevesebbet vásárolunk élelmiszerboltokban
HIRDETÉS

Egyre kevesebbet vásárolunk élelmiszerboltokban

élelmiszerbolt vásárlás

KSH: márciusban 13,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma

HIRDETÉS

Az előző hónaphoz viszonyítva  kiskereskedelmi forgalom volumene 0,8 százalékkal nőtt a szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint.

Márciusban az előző év azonos időszakához képest az élelmiszer– és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 10,3 százalékkal kisebb lett. Az élelmiszer-kiskereskedelem 77 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 12 százalékkal, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 4,8 százalékkal csökkent.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 9,6 százalékkal mérséklődött. Az eladások volumene a használtcikk-üzletekben 11 százalékkal nőtt. A gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben lényegében nem változott. Míg a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 3,4, a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 5,0, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 12, a bútor-, műszakicikk-üzletekben 21 százalékkal csökkent.

Az árucikkek széles körére kiterjedő és a kiskereskedelmi forgalomból 7,8 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 14 százalékkal kisebb lett.

HIRDETÉS

Még az üzemanyagtöltő állomások forgalma is visszaesett 29,3 százalékkal.

A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 2,9 százalékkal emelkedtek.

Márciusban az országos kiskereskedelem forgalma folyó áron 1511 milliárd forintot ért el.

Az országos kiskereskedelmi forgalom 49 százaléka. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 35 százaléka. A nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 16 százaléka. Az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott.

Az idei első negyedévben a kiskereskedelmi forgalom volumene naptárhatástól megtisztítva 9,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 8,1 száézalékkal lett kissebb a negyedéves értékesítés volumene. A nem élelmiszer-kiskereskedelemben pedig 7,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 19,1 százalékkal lett kissebb.

HIRDETÉS
Nyitólap
Kihez forduljak?
Ügyfélszolgálat
Hírlevél
Exit mobile version