Húsvéti sütik sütés nélkül: gyorsan elkészíthető mennyei finomságok
                                    Nem kell mindig 6 tojásos piskótából sütött tortákat készítenünk ahhoz, hogy finom édességekkel kínáljuk a vendégeket. Egy könnyen elkészíthető túró rudi szelet vagy keksztekercs, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni biztosan mindenki kedvence lesz. Szerintünk az alábbi húsvéti sütik sütés nélkül lesznek az ünnepi asztal legfinomabb részei.
Húsvéti sütik sütés nélkül: klasszikus és krémes édességek
Túró rudi szelet
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg darált keksz
 - 12 dkg vaj
 - 6 ek cukor
 - 1 csomag vaníliás cukor
 - 2 ek holland kakaópor
 - 1,5 dl tej
 
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg túró
 - 5 ek cukor
 - fél citrom leve és reszelt héja
 - 2,5 dl habtejszín
 
A tetejére:
- 6 dkg étcsoki
 - 1 ek olaj
 
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit dolgozzuk jól össze és egyengessük egy tepsibe vagy tortaformába.
 - Mehet rá a krém: a habtejszínt verjük fel, majd keverjük hozzá a cukorral és citrommal kikevert túróhoz.
 - A csokit mikróban vagy vízgőz felett olvasszuk fel és keverjük el az olajjal, majd a süti tetejére csurgatjuk.
 - Fogyasztásig hűtőben tároljuk, de 2-3 órán keresztül mindenképpen hűtsük.
 
Keksztekercs
Hozzávalók (két rúdhoz):
- 50 dkg darált háztartási keksz
 - 6 ek kakaó
 - 12 dkg porcukor
 - 3,5 – 4 dl tej
 
A krémhez:
- 20 dkg vaj
 - 12 dkg porcukor
 - 8 dkg kókuszreszelék
 
A végén kókuszreszelékbe forgatjuk, amihez kb. 2 dkg kókuszreszelék kell majd.
Elkészítés:
- Elkészítjük a krémet: a szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral. Ezután beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
 - A tésztához jól dolgozzuk össze a darált kekszet a porcukorral és a kakaóval. Öntsük hozzá a tejet, majd gyúrjuk össze. Ha túl száraznak érezzük vagy nem jól gyúrható a tészta, adjunk hozzá még tejet.
 - Sütőpapíron a tészta felét vékonyra nyújtjuk. Téglalapot készítsünk belőle, így könnyen szép tekercset kapunk majd. A kinyújtott tészta felére kenjük rá a krémet, majd óvatosan tekerjük fel és forgassuk a kókuszreszelékbe. A tészta másik feléből elkészítjük a második tekercset is. Végül folpackba csomagoljuk, és hűtőben legalább egy órát állni hagyjuk a tekercseket, hogy szépen szeletelhetővé váljanak.
 
Erdei gyümölcsös sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók a “tésztához”:
- 180 gramm zabkeksz
 - 90 gramm olvasztott vaj
 
Hozzávalók a krémhez:
- 250 gramm krémsajt
 - 250 gramm mascarpone
 - 100 gramm kristálycukor
 - 1 tk vaníliakivonat
 - 8 gramm zselatinpor
 - 3 ek víz
 
A torta tetejére:
- 200 gramm fagyasztott erdei gyümölcs mix vagy friss gyümölcsök
 - 3 ek cukor
 
Elkészítés:
- A kekszet összetörjük: nem kell hozzá aprítógép, elég egy sima műanyag zacskóba tölteni és sodrófával összetörni vagy egyszerűen le is reszelhetjük nagy lyukú reszelőn. Összedolgozzuk az olvasztott vajjal és egy tortaforma aljába egyengetjük.
 - Jöhet a sajtkrém: habverővel vagy robotgéppel magas fokozaton összekeverjük a hozzávalókat, majd a vízzel elkevert zselatint – miután megkötött- is a krémhez keverjük.
 - A sajtkrémet a kekszes alapra halmozzuk és két órára betesszük a mélyhűtőbe.
 - Amíg összeáll a torta a gyümölcsöket a cukorral összefőzzük 5 perc alatt és ez a gyümölcsös réteg mehet majd a torta tetejére.
 
Húsvéti sütik sütés nélkül: retró kedvencek egyszerűen
Sportszelet
Hozzávalók:
- 250 g darált keksz
 - 150 g vaj
 - 80 g porcukor
 - 1 evőkanál kakaópor
 - 1 dl tej
 - 25 ml rumaroma
 
A tetejére jön majd:
- 100 g étcsoki
 - 1 ek olaj
 
Elkészítés:
- A darált kekszet alaposan összekeverjük a porcukorral és a kakaóporral. Majd mehet bele a rumaroma, a tej és a vaj.
 - Szobahőmérsékletű vajjal könnyebb dolgozni, a cél, hogy egynemű masszát kapjunk és jól összeérjenek az ízek.
 - Egy kisebb sütőformát kibélelünk sütőpapírral és beleegyengetjük a kekszes masszát.
 - A csokoládét az olajjal gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, majd a kekszes masszára öntjük.
 - Legalább 1 órán keresztül tartsuk hűtőben, de minél több ideje van “összeállni”, annál finomabb lesz.
 
Zserbógolyó
Hozzávalók:
- 25 dkg darált háztartási keksz
 - 25 dkg darált dió
 - 20 dkg baracklekvár
 - porcukor ízlés szerint
 - fél citrom héja lereszelve
 
Hozzávalók a bevonathoz:
- 15 dkg étcsokoládé
 - 1 evőkanál vaj
 
Elkészítés:
- Keverjük össze egy nagy tálban a zserbógolyó hozzávalóit, a darált kekszet, a diót, a citromhéjat és a baracklekvárt. Adjunk hozzá ízlés szerint porcukrot.
 - Amikor már jól formázható a massza és nem ragad, akkor csináljunk a keverékből kb. 3 cm méretű golyókat, majd az elkészült golyókat tegyük be a hűtőszekrénybe legalább egy fél órára.
 - A csokit és vajat olvasszuk fel vízgőz felett, majd a hűtőből kivett golyókat mártsuk az olvasztott csokoládéba. Segítségképpen használjunk hurkapálcát: a golyókat szúrjuk rá és úgy könnyebb lesz a csokoládéba mártani.
 - A kész golyókat tegyük vissza a hűtőbe és hagyjuk teljesen megdermedni.
 



