Abbahagyhatatlan sajtos ropogós: 30 perc alatt kész a 3 összetevős finomság

Jönnek a vendégek, de se időnk, se kedvünk nagy sütkérezéshez? A bolti sós elég nagy zsákbamacska, vagy jó lesz, vagy száraz és seízű – általában az utóbbi. Ha mégiscsak házilag készítenénk valamit, akkor sem kell órákig a konyhában robotolni: leveles tésztából isteni finom és abbahagyhatatlan sajtos ropogóst süthetünk, ráadásul mindössze fél óránkba telik. Jöhet a recept?

Akár a barátok jönnek át, akár az anyós érkezik látogatóba, a házi készítésű csemegékkel nem lőhetünk mellé. Leveles tésztából rengeteg mindent süthetünk, könnyű meggyúrni. Szorít az idő? Akkor marad a bolti. Mindig jó, ha van a fagyasztóban egy csomaggal, pont az ilyen „megúszós” vendégvárások miatt.

A fagyasztott leveles tészta szobahőmérsékleten 5 óra alatt olvad ki. Hacsak nem készültünk elő – nem szoktunk –, tegyük csak nyugodtan mikróba. Állítsuk be a leolvasztó funkciót, majd helyezzük be a tésztát 5 percre. (Fontos, hogy ne állítsuk magasabb fokozatra, mert akkor sülni kezd, és nem fogjuk tudni formálni.) Ha kész, hagyjuk még egy keveset a mikróban, és csak utána kezdjük szétválasztani a lapokat.

Megoszlanak a vélemények, van, aki a teljesen kiolvasztott tésztával tud dolgozni, más jobb szereti, ha rugalmas, de még nem túl puha. Ez igazából rajtunk, az időn, na meg a mikrohullámú sütőn múlik. Van, amelyiknél 5 perc után is érezhetően kemény a leveles tészta, míg egy másiknál pont ennyi idő kell ahhoz, hogy formázható legyen. Tapasztaljuk ki, egy-két perc ide vagy oda nem nagyon számít.

És akkor a recept:

Abbahagyhatatlan sajtos ropogós

Csak 3 összetevőből
Recept nyomtatása
Fogás Snack
Kulcsszavak gyors, olcsó, rágcsálnivaló, snack, sós sütemény
Teljes idő 30 perc
Adag(ok) 4

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 100 gramm sajt
  • 1 darab tojás

Elkészítés

  • A mirelit leveles tésztát kiolvasztjuk. Ha ez megvan, a tésztát lisztes deszkára fektetjük, majd kinyújtjuk.
  • Felverjük a tojást, megkenjünk vele a tésztát.
  • Rászórjuk a sajtot, aztán kb. kétujjnyi vastag rudakra szeleteljük. (Lehet vastagabb is, ízlés kérdése. A lényeg, hogy könnyű, ropogós legyen.)
  • A rudakat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 180 fokon aranyszínűre sütjük, nagyjából 10 perc alatt elkészül.
  • Hagyjuk kicsit hűlni, utána rögtön kínálhatjuk.

Maradék rizsből desszert? Igen, kétfélét is tudunk!

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Pókhálószerű szövedék a növényeken: a takácsatka invázió jelei – hogyan védekezz ellenük? 

A száraz, forró nyár kedvez a takácsatka megjelenésének. Nem csoda, ha egyre több...

„Statim”, a varázsszó, amivel megszűnik a várólista!

Tudtad, hogy a soron kívüli szakorvosi beutaló segítségével időpontfoglalás nélkül is bejuthatsz szakorvoshoz?

Van, aki vagyonokat keres, más csak szórakozik – kell-e engedély a mágneshorgászathoz?

Van, ahol kifejezetten tilos az egész területen. Van, ahol csak bizonyos szakaszon tiltják.

Szuperegészséges trópusi gyümölcs a kertedben: így nevelj indián banánt

Jó placc, két külön fa a biztos beporzáshoz, első évben félárnyék és víz, aztán napfény – 2-3 éven belül jöhet a szüret!

Milliókra büntethetnek, ha így újítod fel a lakásodat: nem csak a falbontásért jár extrém bírság

Egy rosszul időzített falbontás, sokáig elhúzódó fúrás nem csak a szomszéd türelmét teszi próbára.