Abbahagyhatatlan sajtos ropogós: 30 perc alatt kész a 3 összetevős finomság

Jönnek a vendégek, de se időnk, se kedvünk nagy sütkérezéshez? A bolti sós elég nagy zsákbamacska, vagy jó lesz, vagy száraz és seízű – általában az utóbbi. Ha mégiscsak házilag készítenénk valamit, akkor sem kell órákig a konyhában robotolni: leveles tésztából isteni finom és abbahagyhatatlan sajtos ropogóst süthetünk, ráadásul mindössze fél óránkba telik. Jöhet a recept?

Akár a barátok jönnek át, akár az anyós érkezik látogatóba, a házi készítésű csemegékkel nem lőhetünk mellé. Leveles tésztából rengeteg mindent süthetünk, könnyű meggyúrni. Szorít az idő? Akkor marad a bolti. Mindig jó, ha van a fagyasztóban egy csomaggal, pont az ilyen „megúszós” vendégvárások miatt.

A fagyasztott leveles tészta szobahőmérsékleten 5 óra alatt olvad ki. Hacsak nem készültünk elő – nem szoktunk –, tegyük csak nyugodtan mikróba. Állítsuk be a leolvasztó funkciót, majd helyezzük be a tésztát 5 percre. (Fontos, hogy ne állítsuk magasabb fokozatra, mert akkor sülni kezd, és nem fogjuk tudni formálni.) Ha kész, hagyjuk még egy keveset a mikróban, és csak utána kezdjük szétválasztani a lapokat.

Megoszlanak a vélemények, van, aki a teljesen kiolvasztott tésztával tud dolgozni, más jobb szereti, ha rugalmas, de még nem túl puha. Ez igazából rajtunk, az időn, na meg a mikrohullámú sütőn múlik. Van, amelyiknél 5 perc után is érezhetően kemény a leveles tészta, míg egy másiknál pont ennyi idő kell ahhoz, hogy formázható legyen. Tapasztaljuk ki, egy-két perc ide vagy oda nem nagyon számít.

És akkor a recept:

Abbahagyhatatlan sajtos ropogós

Csak 3 összetevőből
Recept nyomtatása
Fogás Snack
Kulcsszavak gyors, olcsó, rágcsálnivaló, snack, sós sütemény
Teljes idő 30 perc
Adag(ok) 4

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 100 gramm sajt
  • 1 darab tojás

Elkészítés

  • A mirelit leveles tésztát kiolvasztjuk. Ha ez megvan, a tésztát lisztes deszkára fektetjük, majd kinyújtjuk.
  • Felverjük a tojást, megkenjünk vele a tésztát.
  • Rászórjuk a sajtot, aztán kb. kétujjnyi vastag rudakra szeleteljük. (Lehet vastagabb is, ízlés kérdése. A lényeg, hogy könnyű, ropogós legyen.)
  • A rudakat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 180 fokon aranyszínűre sütjük, nagyjából 10 perc alatt elkészül.
  • Hagyjuk kicsit hűlni, utána rögtön kínálhatjuk.

Maradék rizsből desszert? Igen, kétfélét is tudunk!

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

A tészta, amit az egész világ imád, pedig nincs is – így készül tökéletes bolognai

Sosem fogod másként készíteni, ha ezt a receptet megtanulod!

Furcsa hangot ad a radiátor és hideg a teteje? Ezt azonnal tedd meg, hogy ne dobd ki a pénzt az ablakon

Többféle hibát is jelezhet – ezért érdemes mielőbb megkeresni az okát, mielőtt a fűtésszámlánk is megemelkedik.

A beutaló nélküli tüdőszűrésről: évente egyszer jár, de kinek és mi a menete?

A beutaló nélküli tüdőszűrés évente egyszer ingyenesen elérhető 40 év felett, de nem mindenkinek - mutatjuk, kinek jár és hogyan működik.

Tetemes tartozást örököltem, mi legyen? Jogász mondta el a lehetőségeket

Az adósság öröklése csak a hagyaték erejéig terjed, és van jogi lehetőség a döntésre, akár elfogadod, akár visszautasítod az örökséget.

SZÉP-kártya, 50%-kal több otthonápolási díj, nyugdíjemelés kontra 14. havi nyugdíj – ki járna jól mivel?

Miután a Tisza Párt nyilvánosságra hozta, hogyan kíván javítani a nyugdíjasok helyzetén, hirtelen...

Sokat betegeskedik a család? Tízezreket spórolhatsz a gyógyszereken, ha így vásárolsz

Egy négytagú családnak havonta közel 22 ezer forintjába is kerülhet a megelőzésre és...