Nyitólap Spórolj! Főzés Egyszerű karácsonyi menü? Finom és villámgyorsan elkészül az aszalt szilvás csirke

Egyszerű karácsonyi menü? Finom és villámgyorsan elkészül az aszalt szilvás csirke

Egyszerű karácsonyi menü? Finom és villámgyorsan elkészül az aszalt szilvás csirke

Szeretnénk finom és különleges fogást készíteni, de semmi kedvünk órákig a konyhában forgolódni? Teljesen érthető, az ünnepek arra valók, hogy a családunkkal, barátainkkal legyünk és végre pihenhessünk az egész éves hajtás után. Az egyszerű karácsonyi menü titka, hogy olyan ételt választunk, amiben van valami „pláne”, de gyorsan elkészül. Nos, ebben a receptben az aszalt szilva adja az extrát.

Egyszerű karácsonyi menü: aszalt szilvával töltött csirkemell

A következő recept 4 személyre szól. Nincs benne semmi nehézség, a nem kifejezett konyhatündérek is bátran kipróbálhatják, ráadásul a tűzhely mellett sem kell állni. Egy kevés száraz vörösborra is szükségünk lesz, a zamata benne lesz az ételben, de nyugalom, nem a bor fog dominálni.

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 8 szelet bacon
  • 1.5 dl száraz vörösbor
  • 70 dkg csirkemellfilé
  • olívaolaj
  • só, bors

A főzési előtti estére lesz egy feladatunk: az aszalt szilvát vörösborba kell áztatni, hogy szépen összeérjenek az ízek.

Elkészítés:

  • A csirkemellet felvágjuk nagyjából tenyérnyi vastagságú szeletekre, majd kikloffoljuk. A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd  egy órára a hűtőbe tesszük.
  • A pácolás után a szeleteket kiterítjük egy nagyobb tálcára. Először bacont teszünk rá, utána következik az aszalt szilva. (Előtte csepegtessük le, amennyire lehet.) A szeleteket a baconnel és a szilvával szorosan feltekerjük, majd fogpiszkálóval rögzítjük a végeken, hogy ne csússzanak szét.
  • Vegyünk elő egy tepsit és béleljük ki sütőpapírral. Kicsit nedvesítsük meg, azután tegyük rá a göngyölt husikat szépen egymás mellé. A tepsit takarjuk le alufóliával.
  • 180 fokon sütjük 35 percet, ezután levesszük a fóliát és kb. 10-15 percet rápirítunk a göngyölegekre.

Hogyan tálaljuk?

Felszeletelve, köretnek burgonyapürét és zöldségekkel ajánlunk. Ha az egyszerű karácsonyi menüt szeretnénk feldobni valamilyen desszerttel, akkor ezekből a könnyű almás sütikből lehet válogatni. Ez a fogás két ünnep között is megállja a helyét, pl. ha vendégek érkeznek. Szilveszterre viszont ne készítsük, mert ilyenkor nem szabad szárnyast fogyasztani, hiszen „elkaparja” a szerencsénket.

Nyitólap
Kihez forduljak?
Ügyfélszolgálat
Hírlevél
Exit mobile version