Mit főzzek a hétvégén? Most éri meg igazán a rántott csirke

Ha hétvégi ebéd, akkor az ráérős, gyöngyöző húsleves. Amíg fő a húsleves, lehet panírozni a húst és lereszelni az uborkát a salátához. Amíg az uborkasalátát pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek, krumplit hámozunk és feltesszük főni a püréhez. Végül a saláta és a krumplipüré csak vár a sorára, amíg szép aranybarnára sül a rántott csirke. Felmerült a szokásos kérdés, hogy mit főzzek? Íme a válasz: hétvégére most igazán megéri a rántott csirke egy jó tejfölös uborkasalátával. 

Hétköznap rohanunk, visszük a hétvégi maradékot, kedd tájékában már érezzük, hogy valamit főzni kellene, de aztán nincs kedvünk. Marad a menza vagy a közeli kifőzde. Hétvégén viszont jó lenne valami finom, ismerős íz, egy kiadós étel, amit mi készítünk. Egy kis segítség a tervezéshez: Akcióvadász szolgáltatásunkkal minden napra ki lehet nézni a legnagyobb akciókat és sokkal könnyebb a hétvégi menü kitalálása is. 

Most viszont keresni sem kell, hétvégére összeállítottunk egy príma menüt, csupa akciós termékből. 

Mit főzzek hétvégén?

Rántott csirkecombot tejfölös uborkasalátával. Fejedelmi ebéd, a legspórolósabb módon, csak akciós hozzávalókból.

A csirke alsó-vagy felsőcomb kilója most 959 forint az Aldiban.

Hozzávalók egy rendhagyó recepthez:

  • 10 db alsó-vagy felső csirkecomb
  • 2 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • só, bors, pirospaprika és fokhagymapor

Elkészítés:

  1. A húst sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre. 
  2. A lisztet keverjük össze a fűszerekkel.
  3. A tejet és a tojást keverjük össze.
  4. A combokat forgassuk a tojásos tejbe, majd a fűszeres lisztbe.
  5. Melegítsünk olajat egy serpenyőben és süssük oldalanként 15-15 percig a csirkecombokat kis lángon.

A kígyóuborka darabja 249 forint az Aldiban, a 300 grammos 20%-os Mizo tejföl pedig 499 forint.

Ebből éri meg igazán egy jó tejfölös uborkasaláta.

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz tejföl
  • 1 ek ecet
  • 1 ek cukor
  • 2 ek víz
  • 1 tk só

Elkészítés:

Az uborkát hámozzuk meg és gyaluljuk vékony szeletekre. Sózzuk be és hagyjuk állni egy fél órát, amíg elkészítjük az öntetet. 

Az öntethez keverjük össze az ecetet a vízzel és a cukorral, majd zúzzuk össze a fokhagymát és keverjük az öntethez. 

Az uborkáról öntsük le a levet és nyomkodjuk ki, majd öntsük rá az öntetet és a tejfölt. Jól keverjük össze és még legalább egy fél órát hagyjuk a hűtőben állni.

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Betegen tömegbe menni maszk nélkül? Ez nem bátorság, hanem felelőtlenség

A maszkviselés betegen nem félelem, hanem felelősség. Cikkünkben elmagyarázzuk, miért fontos maszkot viselni, ha náthás vagy.

A legfinomabb eperbefőtt házilag: évekig eláll és zamatos marad

Az eperbefőtt házilag is lehet tartós és mennyei. Lássuk, mire figyelj, hogy még évek múltán is ugyanolyan finom maradjon.

30 ezer forintos utalványt kap minden nyugdíjas

30 ezer forintos nyugdíjas utalvány minden nyugdíjasnak, íme a fontos tudnivalók.

Ellepték a lakásodat a szárnyas hangyák? Így űzd el a betolakodókat

Utána jártunk, hogyan küzdheted le őket természetesen vagy vegyszeresen, hogyan előzheted meg a jövőbeli inváziót.