Megéri savanyúsággal bíbelődni?

Itt a szezon, de a nagyáruházakban egész évben ott vannak a polcon a még mindig megfizethetőnek mondható savanyúságok, de vajon tényleg annyira megfizethetőek, mintha magunk készítenénk el ezeket?
Uborka és cékla
Vegyük a két kedvencem.
A bolti, cukorral, nem édesítőszerrel készült termékek ára (az édesítőszeres nem finom és otthon se úgy készítjük)
Cékla, szeletelt
Gloster 370 g töltőtömeg: 419 ft
Bonduelle 300 g töltőtömeg 899 ft
Tesco 350 g töltőtömeg 259 ft
Csemege uborka
Gloster 350 g töltőtömeg 649 ft
Bonduelle 300 g töltőtömeg 1269 ft
Tesco 350 g 562 ft
A zöldség és a lé aránya nagyjából 1:1.
- 1 l 5 % -os ecet (alma, vagy bor, de lehet balzsam, akármilyen extrás ecet is, a lényeg az 5 %, mert a tartósításhoz az kell) 749 ft
- 1/2 l víz
- 200 g cukor: 46 ft
- 1 púpozott evőkanál só 10 ft
- Csemege uborka: 1,5 kg: 300 ft
- vagy cékla 1,5 kg: 600 ft
Az így készített uborka savanyúból 350 g 88 ft+ befőttesüveg
A cékla 350 g: 154 ft + befőttesüveg
Gyűjtsétek ingyen az üvegeket és nagyon megéri!