Lehet jó kenyeret sütni a legolcsóbb lisztből?

Hogyne lehetne, a kérdés milyen az a kenyér. Nagy szerencsénk, hogy a versenytárs, legolcsóbb bolti kenyerek rettenetesek.
A legolcsóbb bolti kenyerek 300 Forintnál kezdődnek kilónként, úgyhogy megvettem a legolcsóbb tescós BL 55 lisztet (149 Ft), egy tasak instant élesztőt (bár jómagam a vadkovászolást elvittem a falig, ugyanezt senkitől se várom el, maradjunk az élesztőnél) az is tescós 39 ft a 7 g és nekiálltam.

A recept elég alap, a lisztet az élesztővel, 15 g sóval, és kb. 6 dl vízzel szép simára kidagasztottam, pihentettem 2 órát, átgyúrtam, pihentettem egy órát és az előmelegített 250 C fokos sütőbe toltam 10 percre, majd 150 C fokra mérsékeltem a hőmérsékletet és 1 óra alatt készre sütöttem.
Éjjel hagytam teljesen kihűlni, a fenti képen látható a reggeli eredmény. A kenyér 1,5 kg lett, így kilója 125 forintra jön ki, amihez a precízkék sem tudnak annyi áramfogyasztást hozzáadni, hogy ne érje meg nekiállni.
Állagra sokkal jobb, mint a bolti élesztős brigád, puha, tömör, klasszikus tunkolós, zsírosdeszkás, súlyos kenyér. Az íze érdektelen, de egyrészt a vadkovászoshoz nem szabad mérni, meg én már annak is örülök ebben a kategóriában, hogy mentes mellékízektől, ami olyan jellemző az olcsó adalékokkal felütött kenyerekre.