Olcsó pudingot akarsz? Felejtsd el a port!

A pudingporok közönséges, könnyen beszerezhető alapanyagokból készülnek, így ha te magad kevered ki otthon, sokkal olcsóbb és egészségesebb édességet kapsz, mert így elkerülheted az aromák és színezékek használatát.
Tasakra lebontva nem tűnik soknak egy pudingpor (3-6000 Ft/kg), de ha keményítőt veszel, az még annál is olcsóbb (1300 Ft/kg). A pudingporok többsége a keményítő mellett aromát és színezéket tartalmaz, lényegében a csomagolást és a marketinget fizeted meg a többszörös árban.
A csokoládés porok minimális kakaóport, a vaníliásak, puncsosok aromát tartalmaznak, annyi kakaóporral és puncsaromával, vanilinnel olcsóbban kihozod, ha aromázni akarsz, de minek, anélkül is készíthetsz finom és olcsóbb pudingot.
Főzött karamellpuding
- 100 g cukor
- 50 g keményítő
- ½ liter tej
- só
A cukrot karamellizálom, felöntöm a tejjel, simára főzöm. A keményítőt fokozatosan egy habverő segítségével simára keverem a karamellás tejjel, beleöntöm a többi tejbe és alacsony lángon sűrűre főzöm, sózom. Poharakba töltöm, és behűtve tálalom.
A só nagyon kell neki, igazán ütős lesz.
Ha nem szeretitek a karamellt, a cukrot elég simán belerakni, és lehet ízesíteni vaníliás cukorral, fahéjjal, kakaóporral is, de azok plusz költséget jelentenek.

Instant
Bizony, simán lehet instant pudingot is készíteni házilag, az ott a képen egy fahéjas zabpuding.
- 100 g cukor
- 50 g zabpehelyliszt
- ½ liter tej
- 1 ekanál fahéj
A cukrot elkeverem a fahéjjal és a zabpehelyliszttel. A zabpelyhet fokozatosan egy habverő segítségével simára keverem tejjel, poharakba töltöm, és behűtve tálalom.