A jelenlegi rekord magas inflációs helyzetben mindenki ott spórol, ahol tud. Ebben segítünk most azzal, hogy bemutatunk 6 darab olyan élelmiszert, amit egyáltalán nem éri meg ebben a formában megvásárolni.

Ugyan az utóbbi időszakban minden termék ára, legyen az alapélelmiszer vagy nélkülözhető termék, igencsak megszaladt. De van néhány olyan áru, ami ár-érték arányban sosem volt kedvező – Írja a Nosalty. Összegyűjtöttek tehát

6 túlárazott bolti élelmiszert, aminek nehéz ellenállni, de érdemes.

  1. Készételek
    Bármilyen készételre érvényes, hogy sokkal nagyobb összeget fizetünk érte, mintha otthoni verzióban készülne el. Elég csak belegondolni abba, mennyibe kerül egy zacskó rizs. Aztán megnézni, mennyibe kerül egy rizses készétel. Egyből több kedvünk lesz inkább öszedobni otthon a fogást.
  2. Granola
    A bolti granola többféle ízesítésű lehet, amit magokkal, gyümölcsökkel, aszalványokkal dúsítanak. Bár ezek az összetevők drágák, de a granolában leginkább zab van. A zab viszont viszonylag olcsó élelmiszernek minősül. Érdemes tehát otthon készíteni inkább a granolát is.
  3. Szezonon kívüli bogyós gyümölcsök 
    Ha nincs szezonja, a fél világot be kell járnia a bogyós gyümölcsöknek, ahhoz, hogy aztán a boltok polcain kössenek ki. Ezt az utazási, csomagolási költséget pedig meg kell fizetni. Érdemes inkább megvárni, míg itthon is szezonja lesz egy-egy gyümölcsnek, hogy olcsóbban, környezetkímélőbben, a hazai gazdaságot támogatva szerezhessük be ezeket.
  4. Szeletelt gyümölcsök: 
    Nagyon egyszerű, gyors a napi gyümölcsszükségletünket szeletekre vágott, megpucolt gyümölcsökkel fedezni. Csakhogy ennek az előkészítésnek meg is kérik az árát. Jobban jársz anyagilag, ha magad tisztítod meg a gyümölcsöt.
  5. Diákcsemege:
    Az olajos magvak valóban nem tartoznak a legolcsóbb élelmiszerek közé. Ha pedig mellé mazsolát is csomagolnak, akkor valamilyen furcsa okból kifolyólag még inkább megugrik az ára – írja a Nosalty. Mindez annak ellenére, hogy a mazsola kilós ára durván fele annyi, mint bármelyik olajos magfélének.
  6. Guacamole, hummusz és a többiek: 
    Egyre többen szeretik a bolti mártogatósokat. Csakhogy egy kis doboz is meghaladja már az ezer forintot. Otthon elkészítve ez is sokkal olcsóbb lehet.

Érdemes mindig szem előtt tartani azt a szabályt, hogy készételek vásárlásakor a többletmunkát és az extra csomagolást fizetjük meg, ezért sokkal pénztárcakímélőbb megoldás, ha magunk készítjük el az adott ételt.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Hogyan ellenőrizhetjük az adószámlánkat? Mutatjuk lépésről lépésre

Tartozásunk van? Esetleg túlfizetésünk? Ha nem vagyunk benne biztosak, érdemes minél hamarabb lekérdezni az adószámlánkat, nehogy később meglepetés érjen. A túlfizetés még a jobbik...

Otthonfelújítási támogatás kinek jár? 6 millió forintot is kaphatsz

Az Otthonfelújítási támogatás várhatóan 2024 júniusától pályázható lesz. A kormány a 108 milliárdos programot a RePower nevű uniós forrásból fedezi. A támogatás az 1990...

Önkormányzati segély nyugdíjasoknak: így kérhetnek segítséget az idősek, ha kevés a havi ellátás

Jó, ha tudjuk, hogy bizonyos élethelyzetekben vagy ha rendkívüli segítségre van szükségünk nyugdíjasként, akkor támogatásért fordulhatunk az önkormányzathoz is. Nem elég a nyugdíj és...