Használt holmikat venni környezetbarát és fenntartható, de a pénztárcánk is hálás érte.

Az online piacoknak köszönhetően ráadásul sosem volt ilyen egyszerű és gyors másodkézből való bútorhoz, ruhához, könyvhöz, valóban bármihez jutni. Ez egyben a dolog veszélye is: bárki árulhat bármit, amire az alacsony ártól elcsábulva azonnal le is csaphatunk. Pedig nem mindent érdemes másodkézből beszerezni, akkor sem, ha szinte ingyen van.

Azt már tudjuk, mit érdemes használtan venni, most lássuk, mit nem ajánlott.

Használt kanapé, új poloska

A bútorok drágulása sajnos a használt piacot is elérte, de ha spórolni szeretnénk egy szekrényen, vagy egy konyhabútoron, még mindig ez a legjobb módja. De vannak típusok, amire inkább spóroljunk még egy kicsit. Ilyen minden textilt, szivacsot tartalmazó bútor. Kanapét, fotelt, kárpitozott ágyat is árulnak használtan, de jól gondoljuk meg, mielőtt mellettünk döntünk. Az ilyen jellegű darabok ugyanis nehezen tisztíthatóak, ráadásul az ágyi poloskák kedvencei. Pillanatok alatt megtörténhet velünk is rémálom, ami után hónapokig tartó küzdelem és az irtás költsége vár ránk. Ezek a vérszívó kis állatok szívesen lapulnak meg az anyagok tűzésénél, így ha mégsem tudunk ellenállni egy használt fotelnek, nézzük át jó alaposan a vásárlás előtt.

Más matraca

Azon kívül, hogy a matrac esetében is megvan az ágyi poloska veszélye, más miatt sem javasolt használt darabot hazavinni. Bár különösen olcsón találálhatunk – elvileg – alig használt ágybetéteket, egy kifeküdt matraccal álmatlan éjszakákat és masszív derékfájást is szerezhetünk magunknak. Na meg ki tudja, mik történtek azon az ágyon, nem? Maradjunk a higiénikusabb, biztonságosabb új ágybetétnél.

Használt matrac, ágyipoloska.

Repedt e a bukósisak?

Sportszereket alapvetően bátran vásárolhatunk használtan, azonban a védelemre szolgáló felszereléseket inkább ne másodkézből szerezzük be. Egy bukósisaknál nagyon fontos, hogy megfelelően védje a viselője koponyáját és masszív, tartós legyen. Azt, hogy egy használt darabot mikor és mekkora ütés érte, nem tudhatjuk. Hátha pont a következő koccanást nem bírja majd.

Használt autósülés

Baba és gyerekholmit nagyon megéri használtan venni, hiszen ezek nagy része újszerűen kerül a piacra. Ilyen az autósülés is, aminek a huzatán ugyan minden van, amit egy gyerek csak rákenhet, de az egy mosással könnyen megoldható. Ha a szerkezete masszív, tartós és az autónkba is pont beleillik, akkor könnyen elcsábulhatunk. De ahogy a sisak esetében, itt sem tudhatjuk, hogy hány és milyen ütés érte már az ülést. Ha tehetjük, vásároljunk inkább újat.

Használt autógumik.

Jó gumi a használt gumi?

Ebben az esetben is fontos a megbízhatóság. Csak olyan helyen vásároljunk használt autógumit, ahol biztosan tudjuk, hogy azt kapjuk,amiért fizettünk. Szakemberek szerint 4-5 évnél régebbi gumit se vegyünk. Jobb, ha hozzáértőre bízzuk a vásárlást, a legjobb pedig az, ha újat veszünk és nem a szerencsére bízzuk a biztonságunkat.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Hogyan ellenőrizhetjük az adószámlánkat? Mutatjuk lépésről lépésre

Tartozásunk van? Esetleg túlfizetésünk? Ha nem vagyunk benne biztosak, érdemes minél hamarabb lekérdezni az adószámlánkat, nehogy később meglepetés érjen. A túlfizetés még a jobbik...

Otthonfelújítási támogatás kinek jár? 6 millió forintot is kaphatsz

Az Otthonfelújítási támogatás várhatóan 2024 júniusától pályázható lesz. A kormány a 108 milliárdos programot a RePower nevű uniós forrásból fedezi. A támogatás az 1990...

Önkormányzati segély nyugdíjasoknak: így kérhetnek segítséget az idősek, ha kevés a havi ellátás

Jó, ha tudjuk, hogy bizonyos élethelyzetekben vagy ha rendkívüli segítségre van szükségünk nyugdíjasként, akkor támogatásért fordulhatunk az önkormányzathoz is. Nem elég a nyugdíj és...