A tökéletes főtt kukorica titka: egyetlen dolgon múlik

Ki ne álmodott volna már arról, hogy egy nyári estén ott ül a kertben vagy a teraszon, és a kezében egy gőzölgő cső tökéletes főtt kukorica van? A tökéletes főtt kukorica elkészítésének titka sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Tényleg csak egyetlen dolgon múlik igazán, és persze néhány apró, de fontos trükkön. Cikkünkben mutatjuk, hogy hogyan készíts friss és ropogós, tökéletesen főtt kukoricát.

Kukorica fő egy lábosban.

Mi kell a tökéletes főtt kukorica élményhez?

Először is: minden a vásárlással kezdődik. Ha tökéletes főtt kukorica a cél, már a piacon oda kell figyelni pár dologra:

  • Nézd meg a kukorica „bajuszát” (igen, azt a szálas részt). Ha friss és nedves tapintású, akkor nem rég szedték le, tehát jó eséllyel édes és zsenge lesz.
  • Ne keverd a takarmánykukoricával! A csemegekukorica szemei világosabbak, sárgás-fehéres árnyalatúak, míg a takarmánykukoricáé sötétebbek és sokkal keményebbek.
  • Nyugodtan hajts fel pár levelet vásárlás előtt, és ha belenyomsz a körmöddel egy szembe, és tejszerű lé buggyan ki, biztos, hogy jó darabot választottál.

Ha van még kérdésed a főzés vagy receptek témájával kapcsolatban, akkor keresd bátran az ingyenesen elérhető Ügyfélszolgálatunkat!

Az igazi titok: a főzés menete

Főtt kukorica szemek.

És most jön az a bizonyos egy dolog, amin minden múlik, ha tökéletes főtt kukorica a vágyad: soha ne sózd meg a főzővizet! Igen, bármennyire is csábító a sós víz gondolata, ettől bizony megkeményednek a szemek. Sózni mindig csak a végén, fogyasztás előtt szabad.

Emellett van még pár trükk:

  • Mielőtt a lábosba tennéd, szedd le a külső, koszos héjakat, de a belsőbb, tiszta leveleket tedd a lábos aljára és tetejére is – így még zamatosabb lesz a végeredmény.
  • Öntsd fel hideg vízzel, dobhatsz bele egy kis vajat és egy kevés cukrot is, ha édesebb ízt szeretnél.
  • Forrástól számítva általában 10–35 perc főzés elég, attól függően, mennyire friss a kukorica. Ha villával könnyedén le tudsz pattintani egy szemet, nagy eséllyel elkészült.
  • Ha kicsi a lábosod, és nem tudnak maguktól megfordulni a csövek, segíts nekik fakanállal vagy villával, hogy mindenhol egyenletesen főjenek.

Hogyan tárold, hogy másnap is élvezhető legyen?

Ha marad belőle, hagyhatod pár óráig a főzővízben, így nem hűl ki, és később is olyan lesz, mintha frissen készült volna. Hűtőben, fóliába csomagolva egy-két napig simán kibírja. Evés előtt csak dobd be egy percre a mikróba.

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Hogyan spórolj az ételrendelésen? Ezzel az egyszerű trükkel akár minden alkalommal nyersz!

Ételt rendelnél, de nem akarsz feleslegesen fizetni? Mutatjuk a legjobb trükköket, amikkel ételrendelés közben is spórolhatsz – anélkül, hogy lemondanál a kedvenceidről!

Hatalmas kedvezményekkel látogatható uszodák országszerte: csak regisztrálni kell és sokkal olcsóbb

Ha eddig visszatartottak a magas belépők, most örülhetsz: országos uszoda kedvezmény jár mindenkinek, aki regisztrál a Sportoló Nemzet Programba. Ez a kezdeményezés nemcsak olcsóbbá teszi az úszást, hanem arra is ösztönöz, hogy rendszeresen mozogj.

Így nézheted meg, hogy túlfizetésed van-e NAV-nál – elveszik, ha nem teszed meg ezt a lépést

Simán előfordulhat, hogy valamit kétszer fizetünk be, esetleg utólag derül ki, nem is kellett volna annyit, mint amennyit számoltunk.

6+1 ételtípus, amivel kivédhetjük a 2500 forintos strandos lángost

Ezeket az ételeket viheted a strandra! (jól bírják a meleget)

Nincs többé sorban állás a hivatalban: így írhat alá elektronikusan bárhol is van éppen

Az AVDH rendszer használatával bármilyen hivatalos dokumentum hitelesen, elektronikusan aláírható.

Mit vezethetek BE jogsival? Mutatjuk az összes lehetőséget

Milyen járműveket lehet vezetni BE kategóriás jogosítvánnyal? Mutatjuk milyen feltételekhez kötött a jogosítvány megszerzése.