Maradék sonkából készül a legfinomabb pástétom: 3 gyors recept, amihez minden van otthon

A húsvéti sonkából nincs kis adag, rendszerint mindig marad főtt sonka. Jó hír, hogy isteni pástétom készíthető belőle, ha a család nem akarja egy hétig ugyanazt enni. Maradék sonka felhasználása klasszikus és kicsit izgalmasabb ízekben, igazi Hóvége stílusban, egyszerű hozzávalós receptekkel.

A maradék sonka felhasználása, ha klasszikus pástétomot készítenél

A klasszikus sonkapástétomot az egyszerű, de nagyszerű ízek kedvelőinek ajánljuk. Gyorsan megvan és garantáltan lesz hozzávaló otthon, semmi bonyolítás. Ezt az ízvilágot nagy valószínűséggel a gyerekek is kedvelik majd.

Hozzávalók:

  •  maradék sonka (kb. 20 dkg)
  • 10 dkg vaj 
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál tejföl 
  • só, bors ízlés szerint
  • zöldfűszerek (petrezselyem, snidling, kapor)

Elkészítés:

  1. A sonkát ledaráljuk.  
  2. A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mustárt, tejfölt, sót, borsot és a zöldfűszereket. 
  3. Végül a sonkát is belekeverjük, és alaposan összedolgozzuk. 
  4. 1-2 órát hűtőben pihentetjük tálalás előtt.

További tippekre lennél kíváncsi? Mi sem egyszerűbb, kérdezd Ügyfélszolgálatunkat!

Tormás sonkapástétom

Ez is egy klasszikus íz, nincs recept, ahol ne működne a sonka és a torma. Ezzel a pástétommal biztos lesz a siker.

Hozzávalók:

  • maradék sonka (kb. 20 dkg)
  • torma ízlés szerint
  • 3 evőkanál majonéz 
  • 2 evőkanál tejföl 
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés: 

  1. A sonkát apró kockákra vágjuk, vagy ledaráljuk. 
  2. A majonézt és a tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk a tormát, sót, borsot. 
  3. Végül a sonkát is belekeverjük, és alaposan összedolgozzuk. 
  4. Ennek a pástétomnak is jót tesz 1-2 óra pihenő a hűtőben, így sokkal jobban összeérnek az ízek fogyasztás előtt.

Tojásos sonkapástétom

Igazi maradékmentő recept húsvétra az alábbi pástétom. Teljesen új ízt kapnak a húsvéti asztalról maradt finomságok ezzel a tojásos sonkapástétommal.

Hozzávalók:

  • maradék sonka (kb. 20 dkg)
  • 2 db főtt tojás
  • 5 dkg vaj 
  • 1 ek mustár 
  • fél lilahagyma apróra vágva
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A sonkát és a főtt tojást apró kockákra vágjuk, vagy ledaráljuk. A tojást a legegyszerűbb villával összetörni.
  2. A hagymát apró kockára vágjuk.
  3. A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot és a hagymát.
  4. A sonkát és a tojást is belekeverjük, és alaposan összedolgozzuk. 
  5. Mehet is a hűtőbe.

Extra tipp: Ha maradt a húsvéti kalácsból is, akkor próbáljuk ki pirítva. A pirított kaláccsal és friss zöldségekkel igazán kiadós és ízletes fogást készíthetünk. A maradék sonka felhasználása egy gyors tejszínes-sajtos tésztaétellel is nagyon jól működik. Jó étvágyat!

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Mennyi lesz a nyugdíjam? Így számolják ki pontosan!

Érdekli, mennyi lesz a nyugdíja? Megmutatjuk, milyen képlet alapján történik a nyugdíjszámítás Magyarországon. A szolgálati idő és a valorizáció a két legfontosabb tényező.

Milyen élet az, amelyben fél, aki éli?

Ha olyan könnyű ez, akkor miért is ismétel valami olyat, ami nem jó neki?

40% alatt káros: a túl alacsony téli páratartalom ezért veszélyes

Az ideális páratartalom számtalan dolgot befolyásol otthonunkban.

Elintézhetjük-e az álláskeresési járadékot online? Útmutató a zökkenőmentes ügyintézésért

Lépésről lépésre az online folyamat. Így igényeld az otthon melegéből!

Mennyi a létminimum Magyarországon 2025-ben? Így élünk a szegénységi küszöb közelében

Mi is az a létminimum? Ez az összeg, ami egy nagyon szerény, de tűrhető életszínvonal fenntartására elég.

Brutális büntetést kap, aki szabálytalanul épít garázst, pótol ki üdülőt

Aki mostanában építkezett vagy építkezik, és nem szabályszerűen jár(t) el, tetemes bírságot kaphat a nyakába.