Maradék sonkából készül a legfinomabb pástétom: 3 gyors recept, amihez minden van otthon

A húsvéti sonkából nincs kis adag, rendszerint mindig marad főtt sonka. Jó hír, hogy isteni pástétom készíthető belőle, ha a család nem akarja egy hétig ugyanazt enni. Maradék sonka felhasználása klasszikus és kicsit izgalmasabb ízekben, igazi Hóvége stílusban, egyszerű hozzávalós receptekkel.
A maradék sonka felhasználása, ha klasszikus pástétomot készítenél
A klasszikus sonkapástétomot az egyszerű, de nagyszerű ízek kedvelőinek ajánljuk. Gyorsan megvan és garantáltan lesz hozzávaló otthon, semmi bonyolítás. Ezt az ízvilágot nagy valószínűséggel a gyerekek is kedvelik majd.
Hozzávalók:
- maradék sonka (kb. 20 dkg)
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál tejföl
- só, bors ízlés szerint
- zöldfűszerek (petrezselyem, snidling, kapor)
Elkészítés:
- A sonkát ledaráljuk.
- A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mustárt, tejfölt, sót, borsot és a zöldfűszereket.
- Végül a sonkát is belekeverjük, és alaposan összedolgozzuk.
- 1-2 órát hűtőben pihentetjük tálalás előtt.
További tippekre lennél kíváncsi? Mi sem egyszerűbb, kérdezd Ügyfélszolgálatunkat!

Tormás sonkapástétom
Ez is egy klasszikus íz, nincs recept, ahol ne működne a sonka és a torma. Ezzel a pástétommal biztos lesz a siker.
Hozzávalók:
- maradék sonka (kb. 20 dkg)
- torma ízlés szerint
- 3 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál tejföl
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A sonkát apró kockákra vágjuk, vagy ledaráljuk.
- A majonézt és a tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk a tormát, sót, borsot.
- Végül a sonkát is belekeverjük, és alaposan összedolgozzuk.
- Ennek a pástétomnak is jót tesz 1-2 óra pihenő a hűtőben, így sokkal jobban összeérnek az ízek fogyasztás előtt.

Tojásos sonkapástétom
Igazi maradékmentő recept húsvétra az alábbi pástétom. Teljesen új ízt kapnak a húsvéti asztalról maradt finomságok ezzel a tojásos sonkapástétommal.
Hozzávalók:
- maradék sonka (kb. 20 dkg)
- 2 db főtt tojás
- 5 dkg vaj
- 1 ek mustár
- fél lilahagyma apróra vágva
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A sonkát és a főtt tojást apró kockákra vágjuk, vagy ledaráljuk. A tojást a legegyszerűbb villával összetörni.
- A hagymát apró kockára vágjuk.
- A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot és a hagymát.
- A sonkát és a tojást is belekeverjük, és alaposan összedolgozzuk.
- Mehet is a hűtőbe.
Extra tipp: Ha maradt a húsvéti kalácsból is, akkor próbáljuk ki pirítva. A pirított kaláccsal és friss zöldségekkel igazán kiadós és ízletes fogást készíthetünk. A maradék sonka felhasználása egy gyors tejszínes-sajtos tésztaétellel is nagyon jól működik. Jó étvágyat!