Maradék sonkából készül a legfinomabb pástétom: 3 gyors recept, amihez minden van otthon

A húsvéti sonkából nincs kis adag, rendszerint mindig marad főtt sonka. Jó hír, hogy isteni pástétom készíthető belőle, ha a család nem akarja egy hétig ugyanazt enni. Maradék sonka felhasználása klasszikus és kicsit izgalmasabb ízekben, igazi Hóvége stílusban, egyszerű hozzávalós receptekkel.

A maradék sonka felhasználása, ha klasszikus pástétomot készítenél

A klasszikus sonkapástétomot az egyszerű, de nagyszerű ízek kedvelőinek ajánljuk. Gyorsan megvan és garantáltan lesz hozzávaló otthon, semmi bonyolítás. Ezt az ízvilágot nagy valószínűséggel a gyerekek is kedvelik majd.

Hozzávalók:

  •  maradék sonka (kb. 20 dkg)
  • 10 dkg vaj 
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál tejföl 
  • só, bors ízlés szerint
  • zöldfűszerek (petrezselyem, snidling, kapor)

Elkészítés:

  1. A sonkát ledaráljuk.  
  2. A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mustárt, tejfölt, sót, borsot és a zöldfűszereket. 
  3. Végül a sonkát is belekeverjük, és alaposan összedolgozzuk. 
  4. 1-2 órát hűtőben pihentetjük tálalás előtt.

További tippekre lennél kíváncsi? Mi sem egyszerűbb, kérdezd Ügyfélszolgálatunkat!

Tormás sonkapástétom

Ez is egy klasszikus íz, nincs recept, ahol ne működne a sonka és a torma. Ezzel a pástétommal biztos lesz a siker.

Hozzávalók:

  • maradék sonka (kb. 20 dkg)
  • torma ízlés szerint
  • 3 evőkanál majonéz 
  • 2 evőkanál tejföl 
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés: 

  1. A sonkát apró kockákra vágjuk, vagy ledaráljuk. 
  2. A majonézt és a tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk a tormát, sót, borsot. 
  3. Végül a sonkát is belekeverjük, és alaposan összedolgozzuk. 
  4. Ennek a pástétomnak is jót tesz 1-2 óra pihenő a hűtőben, így sokkal jobban összeérnek az ízek fogyasztás előtt.

Tojásos sonkapástétom

Igazi maradékmentő recept húsvétra az alábbi pástétom. Teljesen új ízt kapnak a húsvéti asztalról maradt finomságok ezzel a tojásos sonkapástétommal.

Hozzávalók:

  • maradék sonka (kb. 20 dkg)
  • 2 db főtt tojás
  • 5 dkg vaj 
  • 1 ek mustár 
  • fél lilahagyma apróra vágva
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A sonkát és a főtt tojást apró kockákra vágjuk, vagy ledaráljuk. A tojást a legegyszerűbb villával összetörni.
  2. A hagymát apró kockára vágjuk.
  3. A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot és a hagymát.
  4. A sonkát és a tojást is belekeverjük, és alaposan összedolgozzuk. 
  5. Mehet is a hűtőbe.

Extra tipp: Ha maradt a húsvéti kalácsból is, akkor próbáljuk ki pirítva. A pirított kaláccsal és friss zöldségekkel igazán kiadós és ízletes fogást készíthetünk. A maradék sonka felhasználása egy gyors tejszínes-sajtos tésztaétellel is nagyon jól működik. Jó étvágyat!

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Mit jelent a félpanziós ellátás? 5 turisztikai kifejezés, amit érdemes ismerni

Alapvető fogalmat járunk körül, hogy legközelebb már könnyebben menjen a foglalás.

Meddig érvényes egy beutaló? Van egy fontos dolog, amit kevesen ismernek

Az is fontos, hogy meddig érvényes egy beutaló, de azért nem kell kétségbeesni, ha lejárna, csak az alábbi dolgot tartsuk szem előtt.

El sem hiszed, mi mindenre jó a zöld dió tinktúra: béltisztító hatása elképesztő

Mi csuda a zöld dió tintúra? S mire jó? Lássuk meg jótékony hatásait, majd készítsük el otthon együtt.

Alighanem az ország legolcsóbb húsboltját találtuk meg: 5 évvel ezelőtti árakon vásárolhatunk

Te sem tudod melyik üzletben vagy hentesnél szerezhető be igazán olcsó hús? Ebben.

Érdemes-e vakon követni a skandináv modellt? Meglepő dolgokat mondott egy szakértő

Sokan követnék a dán nevelési módszert, de egy szakértő most árnyalta a képet. Vajon tényleg boldogabbak a skandináv gyerekek?