2025 őszén megszűnik a Windows 10 támogatása. Ez már biztos. Viszont akár öt évre is megoldható a Windows 10 meghosszabbítás. Mutatjuk, mennyibe kerül.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, egy év múlva megszűnik a Windows 10 operációs rendszer biztonsági támogatása. Ezt követően sem lesz kötelező frissíteni a Windows 11-re. Viszont az, aki ezt követően is a Windows 10-et használja majd, komoly biztonsági kockázatokkal kell, hogy számoljon, mivel nem kapja a biztonsági javításokat, frissítéseket. Így kitettebb lesz a támadásoknak, malware-eknek, zsarolóvírusoknak.

Sokan nem tudnak majd váltani

Sokan nem tudnak vagy akarnak Windows 11-re fejleszteni. Az újabb operációs rendszernek komoly hardverkövetelményei vannak. Azaz bizonyos konfigurációkra egyszerűen nem települ. Márpedig sokan több okból kifolyólag nem akarják, vagy anyagi okokból nem is tudják lecserélni a régebbi vagy a Microsoft által elavultnak titulált számítógépeiket – mutat rá az IGN.

Van megoldás!

A Windows 10-et használó cégeknek jelenthet megoldást a Microsoft ajánlata, az Extended Security Updates, ami bizonyos kereskedelmi szervezeteknek akár összességében 400+ dollárjába is kerülhet, és ez két vagy három évig tolja ki a Windows 10 élettartamát.

Magánszemélyeknek is megoldható a Windows 10 meghosszabbítás

A 0patch azt ígéri, hogy további öt éven keresztül biztosít nem hivatalos frissítéseket az operációs rendszernek, illetve felhasználói számára, ahogy azt annak idején a 7-es és 8-as OS-ekkel is tette. Sőt, ha lesz igény rá, akár ennél hosszabb ideig is biztosítják a támogatást.

A cég azt ígérte, hogy szakemberei folyamatosan figyelni fogják, milyen biztonsági rések keletkeznek a Windows 10-en. Speciálisan ezeket fogják orvosolni javításokkal. Ígéretük szerint ezek kis méretű patchek lesznek. Telepítésüket szinte észre sem veszi a felhasználó, ráadásul nem is kell újraindítania a PC-t emiatt. A 0patch azt is vállalja, hogy a nem a Microsoft által kiadott alapvető programok (Adobe Reader, 7-Zip, WinRAR stb.) kódjait is frissítgetni fogják a Win10 javításai tükrében.

Viszont ez is pénzbe kerül

Magánszemélyek és kisebb cégek megússzák évi 24,95 €-val (plusz az adók), a közepes méretű és nagyobb formációk számára 34,95 € / év (plusz adók) lesz a tarifa. Az árak gépenként értendők.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Balatoni viharjelzés értelmezése: az életed múlhat rajta és sokan rosszul tudják

Minden évben április 1-jétől október 31-ig viharjelző szolgálat működik a négy legnagyobb tavunknál. Tudjuk, hogy melyik mit jelent? Ha a Balatonhoz készülünk, még az...

Hogyan lehet a szúnyogok ellen védekezni? Nagy erőkkel zajlik az irtás ezen a héten

A Katasztrófavédelem rendszeresen közzéteszi, hogy éppen hol irtják a szúnyogokat: ezen a héten 12 vármegye 297 településén lesz szúnyoggyérítés, összesen 62 ezer hektáron. A...

Ne hagyd elszállni a villanyszámlát: 8 tipp, hogy kevesebb legyen a klíma fogyasztása

Az utóbbi hetekben olyan meleg volt, hogy akinek csak van klímája a lakásban, az bekapcsolta. Ilyenkor sokak fejében megfordul, hogy ez mennyire megdobja villanyszámlát,...