Ha az elkövetkezendő hetekben, hónapokban terveznek egyedül vagy családdal külföldön rövid ideig kikapcsolódni, akkor érdemes cikkünket elolvasniuk, hiszen összegyűjtöttük a legjobb ajánlatokat! A Volánbusz Zrt. utazási irodája a Volántourist rendkívül kedvező áron kínál egynapos szolgáltatásokat. Ily módon a külföldi utazás busszal és olcsón már nem csak álom lesz, hanem valóra vált, feledhetetlen élmény. A továbbiakban bemutatunk egy listát a legkedvezőbb és legvonzóbb ajánlatok köréből.

Schloss hof, hajózás a Dunán, pozsonyi séta (Ausztria, Szlovákia)

Időpont: 2024. június 23.
Részvételi díj:
– Zala és Vas megye: 17.100 Ft/fő
– Győr, Mosonmagyaróvár: 12.100 Ft/fő
Biztosítás: 730 Ft/fő
Belépők kb.: 20 EUR/fő
Hajójegy (előre fizetendő): 6900 Ft/fő
Felszállási helyek: Győr, Keszthely*, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa*, Szombathely, Zalaegerszeg

Az egynapos kiruccanás egyik felében Ausztria legnagyobb vidéki kastélyát veszi célpontba, a Schloss Hofot. A kastély eredetileg Savoyai Jenő hercegnek épült, majd később Mária Terézia vette használatba. A kastélyt körülvevő barokk kert szintén lenyűgöző hatást kelt, így annak feltérképezése is melegen ajánlott. Az út a dévényi vár romjai alatt található kikötőből folytatódik, mégpedig hajóval. A pazar esztétikai élményt nyújtó hajóutat követően az utazóközönség megérkezik Szlovákia fővárosába, Pozsonyba. A városnéző séta során a belvárosban meg lehet tekinteni majd a legimpozánsabb épületeket, mint például az Óvárosházát, az Apponyi-palotát, valamint a helyiek találkozási pontjául szolgáló, a 16. században épült Roland-kutat. A séta természetesen szabadprogrammal is kiegészül.

Az ezerarcú Trieszt és a Miramare kastély parkja (Olaszország)

Időpont: 2024. július 7.
Részvételi díj: 24.300 Ft/fő
Biztosítás: 730 Ft
Felszállási helyek: Keszthely, Lenti, Nagykanizsa*, Szombathely*, Zalaegerszeg
* Megfelelő létszám esetén

Az út Szlovénián keresztül érkezik Olaszországba. Az első állomás a tengerpart szélén álló, mesebeli Miramare kastély parkja. A kiterjedt területű, olasz stílusú kert az egész világ növényritkaságainak a „gyűjtőházaként” szolgál, így csalódást nem okozhat. A kirándulás Trieszt városában folytatódik, melynek épületei és térelrendezése a Monarchia hangulatát idézik. A legérdekesebb látnivalók feltérképezése itt szintén szabadprogrammal ötvöződik.

Külföldi utazás busszal a Plitvicei-tavakhoz (Horvátország)

Időpont: 2024. április 27.
Részvételi díj: 21.500 Ft/fő
Belépők kb.:
– Felnőtt: 10.000 Ft/fő
– Diákigazolvánnyal: 6000 Ft/fő
– Gyermek (7-18 év): 3000 Ft/fő
– 7 év alatt ingyenes
Biztosítás: 730 Ft/fő
Felszállási helyek: Keszthely, Lenti*, Nagykanizsa, Szombathely*, Zalaegerszeg
* Megfelelő létszám esetén

Az utazás Horvátország lenyűgöző, 16(!) tóból álló Nemzeti Parkjába visz el. A vízesések és kristálytiszta tavak magukért beszélnek. A túra elejét a résztvevők gyalogosan teszik majd meg a 78 méteres, óriási vízesésig, ezt követően a Kozjak-tóig. A tavon áthajózva a kirándulás újra gyaloglásra vált, hogy újabb szemkápráztató vízesések rengetegébe kalauzoljon el. A parkolóba a résztvevők elektromos kisbusszal térnek vissza.

A szlovén karsztvidék ékkövei: Skocjani-cseppkőbarlang, Stanjel (Szlovénia)

Időpont: 2024. május 1.
Részvételi díj: 23.600 Ft/fő
Biztosítás: 730 Ft
Belépők: kb. 25 EUR/fő
Felszállási helyek: Keszthely*, Lenti, Nagykanizsa*, Zalaegerszeg
* Megfelelő létszám esetén

A buszút első célpontja Szlovénia karsztvidékes részén található Skocjani-csepkőbarlang. Az UNESCO Világörökség része a világ legnagyobb földalatti kanyonjával rendelkezik. A barlang felfedezésében helyi vezetés segédkezik. A délutáni órákban jut még idő a karsztvidék másik gyöngyszemének a felfedezésére is. Stanjel városa bővelkedik látványosságokban, mint például a mediterrán jellegű óváros, a reneszánsz kastély, valamint a Ferrari kert.

Ausztria ékszerdobozai: Hallstatt és Bad Ischl (Ausztria)

Időpont: 2024. május 25.
Részvételi díj: 22.000 Ft/fő
Biztosítás: 730 Ft
Belépők: kb. 35 EUR/fő
Felszállási helyek: Keszthely, Körmend, Lenti*, Nagykanizsa*, Zalaegerszeg
* Megfelelő létszám esetén

Az utazás első állomás az óriási hegyvonulatok ölelésében fekvő piciny település, Hallstatt. Gyalogos városnézés keretében megtekinthetjük a mesebeli hallstatti lakóépületeket, a falu kicsike főterét és szárnyas oltárral rendelkező katolikus templomát. A séta a Csontkápolnában záródik. Ezt követően 50 perces hajózás keretében a parti panorámában is gyönyörködhetünk. Az út végén Bad Ischlbe érkezünk, amely világhírű gyógy- és fürdőhely. Itt a Kaiser-villát lesz lehetőség megtekinteni.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Minden dolgozónak alanyi jogon jár, amikor elrendelik a hőségriadót – kötelező biztosítani

Az extrém magas nyári hőmérséklet – ami valljuk be egyre gyakoribb – nem csak a mindennapokban okoz nehézségeket, hanem a munkahelyek számára is komoly...

Tényleg bevezetik? Valóra válhat az ingyenes jogsi

Megjelent az a kormányhatározat, amely pénzt biztosít a honvédségnek a középiskolai tanulók ingyenes jogosítvány szerzésének finanszírozására- írta az economx.hu. A tervek szerint szeptembertől az...

Bársonyosan selymes bőr fillérekből: 6 természetes testápoló házilag

A bársonyosan selymes bőr sokak álma. Aki ilyen szerencsés adottsággal rendelkezik, annak nem kell bajlódnia a kiszáradás okozta apró sérülésekkel, vagy éppen a bőr...