Vonattal is megközelíthető az Adria egyik legszebb és legkedveltebb része. Ha nem szeretnénk több órát vezetni, csak élvezni a gyönyörű tájat és kipihenten érkezni a tengerhez, nincs is jobb választás, mint az Adria Intercity 2024 nyarán is oda-vissza közlekedő járatai. A Budapestről Split óvárosába tartó utat nem véletlenül nevezik élményutazásnak: este felülünk a vonatra és a reggeli kávét már Splitben ihatjuk, miközben Európa egyik legszebb vidékén utazunk át.

Horvátország második legnagyobb városa Split, amely méltán népszerű úticél gyönyörű tengerparttal és számos látnivalóval. Tökéletes hely a strand imádóknak, az aktívan kikapcsolódni vágyóknak és azoknak is, akik a művészetet és a kultúrát keresik egy nyaralás során.

Adria Intercity: 2024 nyarán is elérhető az olcsó élményutazás

Az Adria Intercity-t Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé választotta a The Guardian. Nem véletlenül, A Budapestről este induló járatok kényelmes hálókocsival és étkezőkocsival felszereltek és  a gyönyörű magyar és dalmát tájon haladva érkeznek meg Split központjába, az óváros és a kikötő közvetlen szomszédságába. 

Az összesen 789 kilométeres távot vonattal megtéve pihentető utazás, amelynek nagy részét ráadásul átaludhatjuk, hiszen a vonat az út nagy részét éjjel teszi meg és reggel érkezik Splitbe.  nagy részét át lehet aludni, így az utazás nem fárasztó a család, a társaság egyetlen tagja számára sem. A járat minden kocsija légkondicionált, a fülkékben pedig konnektorok is találhatók.

A jegyárba reggeli is tartozik, az út további részében pedig az étkezőkocsiban vásárolhatunk a hideg és meleg ételek-italok széles választékából, amelyet akár SZÉP-kártyával is kifizethetünk.

Hogyan közlekedik az Adria Intercity 2024 nyarán?

A Budapest, Keleti Pályaudvarról induló vonat 2024. június 18-tól szeptember 30-ig tartó időszakban minden nap közlekedik. 

Budapestről mindig kedden, pénteken és vasárnap indulnak 18:45-kor az Adria Intercity járatai. Splitből hétfőn, szerdán, és szombati napokon indul Budapestre 17:54-kor a vonat.

Az Adria Intercity több balatoni városon át Nagykanizsáig, majd onnan Közép-Dalmácia több városát is érintve érkezik Splitbe.

A nyári időszakot érintő részletes menetrend itt látható, amely egyébként már évek óta jól működő és bejáratott, három napot leszámítva- ezeket érdemes az útitervbe bekalkulálni:

A Máv csoport tájékoztatása alapján “pályaépítési munkálatok miatt az Adria IC szeptember 1-jén (vasárnap) Budapestről Splitbe nem közlekedik. Visszafelé pedig az augusztus 31-én (szombat) és szeptember 2-án (hétfőn) nem közlekednek vonatok, helyettük szeptember 1-jén (vasárnap) indul a járat Budapestre.”

Adria Intercity 2024 jegyárak és kedvezmények

Az Adria Intercity 2024 nyarán is csak fekvőhelyes-és háló kocsikkal közlekedik, amelyekhez helyjegy váltása kötelező.

Választhatunk fekvőhelyes kocsit, ami 4 vagy 6 személyes, ebből a legolcsóbb jegy 49 euró, ami jelenleg 18.300 forintnak felel meg. Ezzel fekvőhelyes kocsiban, 6 ágyas fülkében utazhatunk. Ugyanide a gyerekjegy (6-15 éves kor között) 30 euró, ami jelenleg 11.200 forint. 

Hálókocsiból 3, 2 vagy 1 ágyasat választhatunk, természetesen ezek többe kerülnek. Egy 3 ágyas hálókocsiba 88 euró (33.000 forint) egy felnőtt  jegy, a gyerek pedig 54 euró (20.200 forint).

A legdrágább az egyszemélyes hálókocsi, az 196 euróba kerül, ami átszámítva kb. 73.300 forint. 

Melyek az elérhető kedvezmények?

Ha családdal vagy barátokkal mennénk nagyobb társasággal, akkor a fekvőhelyes kocsiban privát fülke foglalása is lehetséges 2-6 személy részére. A privát fülke 256 eurótól, különféle árkategóriákban foglalható.

Amennyiben rendelkezünk Interrail vagy Eurail bérlettel, átlagosan 20 eurót spórolhatunk a jegyárakon. A részletes ártáblázat itt érhető el, online jegyváltás pedig ezen az oldalon lehetséges, akár mostantól is.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Legjobb e heti akciók: mutatjuk, miből érdemes most bevásárolni

Nem kérdés, hogy rengeteget spórolhatunk, ha az akciós termékeket vesszük. Persze nem érdemes mindent csak úgy összevásárolni, időt és pénzt takaríthatunk meg, ha előre...

A 40 fokot is bírja és gyönyörűen virágzik: ezt ültesd muskátli helyett

A szárazságtűrő egynyári növények közül az egyik leghálásabb a vinka, avagy rózsás meténg vagy rózsametáng. Levelei szépen erezettek, fényesek, virága jellegzetes, ötszirmú – ha...

Edd magad egészségesre: itt a legolcsóbb fermentált ételek listája

A természetes tejsavbaktériumok - amelyek a fermentált ételekben találhatók - csodát tesznek a bélflórával. Hozzájárulnak az egészséges és kiegyensúlyozott emésztéshez, csökkentik a káros baktériumok,...