Abbahagyhatatlan sajtos ropogós: 30 perc alatt kész a 3 összetevős finomság

Jönnek a vendégek, de se időnk, se kedvünk nagy sütkérezéshez? A bolti sós elég nagy zsákbamacska, vagy jó lesz, vagy száraz és seízű – általában az utóbbi. Ha mégiscsak házilag készítenénk valamit, akkor sem kell órákig a konyhában robotolni: leveles tésztából isteni finom és abbahagyhatatlan sajtos ropogóst süthetünk, ráadásul mindössze fél óránkba telik. Jöhet a recept?

Akár a barátok jönnek át, akár az anyós érkezik látogatóba, a házi készítésű csemegékkel nem lőhetünk mellé. Leveles tésztából rengeteg mindent süthetünk, könnyű meggyúrni. Szorít az idő? Akkor marad a bolti. Mindig jó, ha van a fagyasztóban egy csomaggal, pont az ilyen „megúszós” vendégvárások miatt.

A fagyasztott leveles tészta szobahőmérsékleten 5 óra alatt olvad ki. Hacsak nem készültünk elő – nem szoktunk –, tegyük csak nyugodtan mikróba. Állítsuk be a leolvasztó funkciót, majd helyezzük be a tésztát 5 percre. (Fontos, hogy ne állítsuk magasabb fokozatra, mert akkor sülni kezd, és nem fogjuk tudni formálni.) Ha kész, hagyjuk még egy keveset a mikróban, és csak utána kezdjük szétválasztani a lapokat.

Megoszlanak a vélemények, van, aki a teljesen kiolvasztott tésztával tud dolgozni, más jobb szereti, ha rugalmas, de még nem túl puha. Ez igazából rajtunk, az időn, na meg a mikrohullámú sütőn múlik. Van, amelyiknél 5 perc után is érezhetően kemény a leveles tészta, míg egy másiknál pont ennyi idő kell ahhoz, hogy formázható legyen. Tapasztaljuk ki, egy-két perc ide vagy oda nem nagyon számít.

És akkor a recept:

Abbahagyhatatlan sajtos ropogós

Csak 3 összetevőből
Recept nyomtatása
Fogás Snack
Kulcsszavak gyors, olcsó, rágcsálnivaló, snack, sós sütemény
Teljes idő 30 perc
Adag(ok) 4

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 100 gramm sajt
  • 1 darab tojás

Elkészítés

  • A mirelit leveles tésztát kiolvasztjuk. Ha ez megvan, a tésztát lisztes deszkára fektetjük, majd kinyújtjuk.
  • Felverjük a tojást, megkenjünk vele a tésztát.
  • Rászórjuk a sajtot, aztán kb. kétujjnyi vastag rudakra szeleteljük. (Lehet vastagabb is, ízlés kérdése. A lényeg, hogy könnyű, ropogós legyen.)
  • A rudakat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 180 fokon aranyszínűre sütjük, nagyjából 10 perc alatt elkészül.
  • Hagyjuk kicsit hűlni, utána rögtön kínálhatjuk.

Maradék rizsből desszert? Igen, kétfélét is tudunk!

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Ellepték a lakásodat a szárnyas hangyák? Így űzd el a betolakodókat

Utána jártunk, hogyan küzdheted le őket természetesen vagy vegyszeresen, hogyan előzheted meg a jövőbeli inváziót.

Mit jelent a félpanziós ellátás? 5 turisztikai kifejezés, amit érdemes ismerni

Alapvető fogalmat járunk körül, hogy legközelebb már könnyebben menjen a foglalás.

Meddig érvényes egy beutaló? Van egy fontos dolog, amit kevesen ismernek

Az is fontos, hogy meddig érvényes egy beutaló, de azért nem kell kétségbeesni, ha lejárna, csak az alábbi dolgot tartsuk szem előtt.

El sem hiszed, mi mindenre jó a zöld dió tinktúra: béltisztító hatása elképesztő

Mi csuda a zöld dió tintúra? S mire jó? Lássuk meg jótékony hatásait, majd készítsük el otthon együtt.