A téli szünetben is díjmentesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain a világoszöld Kajla útlevelükkel. Ezzel a lehetőséggel december 22. és 2024. január 7. között élhetnek a családok, érdemes kihasználni akár rokonlátogatás, akár kirándulás miatt utazunk.

Kajla útlevél ingyenes utazás 2023-ban: itt vannak a tudnivalók

Az téli szünetben is érdemes a közösségi közlekedést választani: Kajla útlevéllel az alsósok ismét díjmentesen utazhatnak a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain. A gyermekek ingyenes utazása az idei tanévben az új, világoszöld útlevél és a diák- vagy személyi igazolvány felmutatásával lehetséges.

Péntektől, december 22-től egészen január 7-ig használhatják a kisiskolások a Kajla útlevelüket, mellyel minden helyjegy és felár nélküli vonat- és buszjáraton ingyen utazhatnak. A Kajla jegyet ki kell váltani, ekkor kérhetik az útlevél és az igazolvány bemutatását. A jegyet a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, az új ELVIRA felületén és a MÁV applikációban vásárolhatjuk meg.

Idei újdonság az „ovis Kajla útlevél”, amit az óvodások számára lehet igényelni. Ez névre szóló, és kizárólag Kajla pecsét gyűjtésére szolgál, hiszen a díjmentes utazási kedvezményre az óvodások 6 éves korukig alanyi jogon jogosultak.

Kajlával a vasúton

A jegyet egyútra és oda-vissza útra is meg lehet vásárolni az általános utazási szabályok szerint. Az ingyenes utazás 2. kocsiosztályra érvényes, helyjegyköteles vonatokra az adott vonatra érvényes helyjegyet meg kell váltani a díjmentesen utazó gyermek részére is. A MÁV-START és a GYSEV járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezik.

Kajlával a távolsági buszokon

Volánbuszos utazás esetén a Kajla útlevéllel rendelkező gyermekeknek nem kell menetjegyet váltani, de a helyfoglalással közlekedő járatokra javasolt Kajla regisztrációs jegy kikérése elővételben a pénztárakban. A Volánbusznál a gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyre kedvezmény nem érvényesíthető, így (országos besorolású) emelt szintű szolgáltatást nyújtó autóbuszjárat igénybevétele esetén, a kiegészítő jegyet mind a gyermek, mind pedig a kísérő részére meg kell váltani.

A Kajla kampánnyal kapcsolatos további információk a www.kajla.hu-n érhetők el.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Minden dolgozónak alanyi jogon jár, amikor elrendelik a hőségriadót – kötelező biztosítani

Az extrém magas nyári hőmérséklet – ami valljuk be egyre gyakoribb – nem csak a mindennapokban okoz nehézségeket, hanem a munkahelyek számára is komoly...

Tényleg bevezetik? Valóra válhat az ingyenes jogsi

Megjelent az a kormányhatározat, amely pénzt biztosít a honvédségnek a középiskolai tanulók ingyenes jogosítvány szerzésének finanszírozására- írta az economx.hu. A tervek szerint szeptembertől az...

Bársonyosan selymes bőr fillérekből: 6 természetes testápoló házilag

A bársonyosan selymes bőr sokak álma. Aki ilyen szerencsés adottsággal rendelkezik, annak nem kell bajlódnia a kiszáradás okozta apró sérülésekkel, vagy éppen a bőr...