Ahhoz, hogy a terasz valóban kellemes és vonzó legyen, fontos odafigyelni a részletekre és egy kis kreativitással formába hozni a nyárra. Az erkélyek, teraszok gyakran válnak a tél folyamán egyfajta lerakattá, ahol az éppen felesleges holmikat tároljuk – itt az ideje ezen változtatni! Egyszerű, de nagyszerű terasz dekoráció következik, szám szerint 5.

Nyári terasz dekoráció: védelem a nap ellen

Kora tavasszal még csak-csak, de nyáron nem fogjuk tudni élvezni a teraszunkat, ha a fejünkre tűz a nap. A napernyő egyszerű, kézenfekvő megoldás, de mutatósabb és jobban megéri az árát egy napvitorla: megfizethető, könnyen felszerelhető, rengetegféle színben és méretben kapható. Ha nem kertes házban élünk, hanem panellakásunk erkélyét szeretnénk feldobni, akkor is remek megoldás.

Léteznek LED-del felszerelt napvitorlák is, amelyek ugyan egy kicsivel drágábbak a hagyományosaknál, de nagyon dekoratívak. Legyen szó kerti partiról, beszélgetős estéről, meghitt randiról, a hangulatos fények gondoskodnak a fényes hangulatról.

Ne essünk kétségbe, ha most nincs keret a spéci napvitorlára.Néhány mécses, napelemes fényforrás elhelyezésével is nagy változást érhetünk el.

Teraszra függöny: megváltoztatja a teret

A feltöltődéshez, pihenéshez jól jön egy kis magánszféra. Akár belátnak a kertünkbe, akár nem, érdemes egy esélyt adni a függönyöknek: nemcsak a kíváncsi tekintetektől védenek, de képesek újat mutatni, legalábbis ami a dekort illeti. Egy szellős, nyitott terasz remek és hasznos, ha a családunkat látjuk vendégül, viszont ha egy kevés nyugalomra vágyunk, akkor ehhez hasonló megoldásokban érdemes gondolkodni:

Terasz dekoráció házilag: függődísz vagy makramé függöny

Készíthetünk saját függődíszt vagy makramé függönyt, ha kedveljük az egyedi és bohém stílusú dekorációt. Használhatunk kötelet vagy vastagabb fonalat és különböző csomózásokat, hogy különleges mintákat, textúrákat hozzunk létre. Nagyon gyorsan bele lehet jönni a makramézásba, utána ilyen szép holmikat készíthetünk gyakorlatilag fillérekből:

Terasz dekoráció házilag: DIY virágtartók és burjánzó mini kert

Lehet fűszerkertünk, ha szeretnék, hogy egyszerre szép és hasznos növények kerüljenek a teraszunkra, de gyakorlatilag bármilyen virággal nyert ügyünk van. Vannak könnyen szaporítható példányok, tehát még csak nem is kell magunkat brutális költségekbe verni.

Csináld magad a bútort!

Fontosak az apró részletek, de a legnagyobb változást mégiscsak azzal érhetjük el, ha néhány új bútordarab kerül a teraszra. Egy sima műanyag kerti szék + asztal szettnek is megkérik az árát manapság, ezért jobban járunk, ha mi magunk kreatívkodunk. Raklapból rengeteg érdekes dolgot ki lehet hozni, például ilyen szuper ülőalkalmatosságot is:

És ilyet, ez még egyszerűbb:

Teraszburkolat házilag: olcsó és mutatós megoldások

Kapcsolódó

Legfrissebb

Zsebkendőnyi teraszon is lehet sok paradicsomod: ez a bombabiztos módszer

Még nem késő a paradicsom termesztése júliusban sem. Ha ilyenkor ültetünk, akár októberben is bőven hozhat termést a növény. Kis helyünk van rá vagy...

Elektromos roller kötelező biztosítás kalkulátor: ne fizess százezreket, ez csak trükk

Nagyjából 80-100 ezer elektromos roller közlekedik a magyar utakon, ezeknek 25 százaléka a közösségi rollermegosztók járműve. Régóta vitatéma, hogyan lehet használatukat szabályozni a közlekedésben,...

Pénztárcabarát iskolakezdés: gyakorlati tanácsok pénzügyi szakértőktől

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi fogyasztóvédelmi kommunikációs kampányt indít, hogy segítsen a szülőknek megkönnyíteni az őszi iskolakezdés előtti pénzügyi döntéseket. Az MNB Pénzügyi...