Alapvető fogások, amiket ne készíts el, ha spórolnál

Az elmúlt egy évben az infláció olyan mértékben megugrott, hogy már az is szinte megfizethetetlen, ami eddig alapvető fogás volt a vacsoraasztalnál. Kalkulátorunk segítségével megnézheted, milyen ételnek, mennyit emelkedett az ára az elmúlt években.

Idén is készítettünk kalkulátort arról is, mennyibe kerül most átlagosan kedvenc ételed, és mennyibe kerültek az alapvető fogások korábban. Így eldöntheted, az infláció ellenére megéri-e még kedvenc fogásotokat elkészíteni, vagy a spórolás kedvéért inkább mást készítesz a családnak.

Mindeközben arra is fel kell készülni, hogy az árstopot valószínűleg a közeljövőben ki fogja vezetni a kormány. Akkor pedig a maximalizált árú termékek hirtelen nagyon megdrágulhatnak. Ezzel pedig még drágább lesz a legtöbb alapvető fogás. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter január végén azt nyilatkozta, hogy az infláció januárban valószínűleg még benéz 25 százalék fölé. Szerinte év végére válhat egyszámjegyűvé a drágulás. Tehát hosszú ideig kell még küzdenünk az áremelkedés jelentette nehézségekkel.

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Így a legolcsóbb utazni: a legjobb Volánbusz-kedvezmények, amit megéri kihasználni

A 2024 márciusában létrejött tarifaközösségnek köszönhetően a MÁV, a Volánbusz, a HÉV és...

Bonus-malus: így nullázza le magát sok autós teljesen feleslegesen

Azt mindenki tudja, hogy ha kárt okoz, ugrik a bónusz, de azt már kevesebben tudják, hogy másként is el lehet bukni.

Berobbant a szilveszteri roham: ezt kapkodják most a magyarok az üzletekben

Az élelmiszerboltok forgalma akár két-háromszorosára is nőhet az átlagos hetekhez képest

Válás házassági anyakönyvi kivonat nélkül – az „elveszett” iratok nyomában

Nehéz ügy: az egyik fél válni akar, a másik nem, a dokumentumok pedig...

Így ellenőrizd le azonnal a rendszámod alapján, hogy van-e érvényes matricád! 

Egy helyen meg lehet nézni, hogy van-e befizetésre váró büntetésünk és érvényes autópálya matricánk.

Vagyonokat fizetnek érte, pedig rizsfőzés után megmarad – Csodát tesz a bőrrel és hajjal a rizsvíz, ha így használod

A rizsszemekből főzés közben keményítő és aminosavak oldódnak ki, amik antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek.