Olcsó és különleges krumplinudlik

A krumplinudli, vagy gombóc, ki hogy formázza rengeteg lehetőséget rejt magában és rendkívül laktató étel. Erre mutatunk új megoldásokat, amelyekkel olcsón gazdagíthatjátok az otthoni menüt.
A nudlik a képen bő zsiradékban vannak kisütve, kifőzve olcsóbb és kalóriaszegényebb is, de fotón így sokkal szebb, és sajnos sokkal finomabb is.
Az alaptészta
- 1 kg szétfővő típusú burgonya
- kb. 30 dkg liszt
A burgonyát meghámozom, felkockázom. Annyi vízben, ami éppen ellepi gyöngyözve puhára főzöm. Fent hagyom a lángon, és a főzőlével együtt, egy törő segítségével pépesítem. Egy fakanállal folyamatosan keverve kanalazom bele a lisztet. Végig közepes lángon dolgozok, minden egyes kanál lisztet eldolgozok. Legyen sima és sűrű, sokáig tart, nehéz munka.
Sajt, mi más? A sajt mindig jó.
A nudlikat forrón reszelt sajttal elkeverem.

Friss spenót+szezámmag
A nudlikat olvasztott vajon megforgatott spenótlevelekkel és száraz, forró serpenyőben aranybarnára pirított szezámmagokkal elkleverem.
Tejföllel és csilivel
Tejfölt kikeverek csilivel (képen füstölt csiliporral) és azzal tálalom a nudlikat.

Darált mákkal, reszelt citromhéjjal és cukorral (a mákos nudli talán közismert)
