Olcsó és szezonális: ahogy eddig nem gondoltál az újhagymára

Itt a szezon, ilyenkor a legolcsóbb az újhagyma, amit nem csak zöldsaláták tetejére lehet szórni, annál sokkal több van ebben az alapanyagban.
Pácolva
- 10 db újhagyma felcsíkozva
- 2 ekanál frissen reszelt gyömbér leve
- 1 db fokhagymagerezd szétnyomkodva
- 1 ekanál tört csili
- 1 ekanál cukor
- só
A hagymát lesózom, elkeverem a többi alapanyaggal és egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetem.
Karamellizálva, morzsával
4 főre
- 4 csokor újhagyma
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 4 ekanál cukor
- 2 ekanál vaj
- 4 dl tejföl
- só
A hagymákat felezem hosszában, közepes lángon a vajon rázogatva megpirítom. Megszórom a cukorral és a morzsával és aranybarnára pirítom a morzsát. Folyamatosan állni kell mellette, mert könnyen lekap!
A tejföllel tálalom.

Nagyon májusi főzelék
4 főre
- 4 csokor újhagyma nagyobb darabokra vágva
- 4 marék friss spenótlevél összetépve
- 4 marék friss kapor finomra vágva
- őrölt szerecsendió
- 1 l tej
- 2 ekanál liszt
- 2 ekanál vaj
- só
A lisztet a vajjal aranybarnára pirítom, felöntöm fokozatosan a hideg tejjel, simára keverem. Hozzáadom a hagymát, fedő alatt alacsony lángon 5 percig főzöm.
Hozzáadom a többi alapanyagot, pár percig főzöm, éppen essen össze a spenót, több nem kell neki.
