Drága és gagyi sonka helyett pástétom

Ha megnézitek a legolcsóbb, sonkának csúfolt termékek összetevőit, láthatjátok, sokkal jobban jártok egy saját készítésű pástétommal, vagy akár fasírttal a húsvéti asztalon, mert abban nem lesznek adalékanyagok és sokkal olcsóbban jöttök ki vele.
Mutatunk pár igazán szép változatot, amelyekkel garantáltan nem maradtok szégyenben a vendégek előtt.
Májpástétom
8 főre
- 500 g darált hús
- 250 g csirkemáj kisujjnyi darabokra vágva
- 250 g füstölt szalonna felkockázva
- 5 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 1 tkanál őrölt fekete bors
- 1 ekanál kakukkfű
- só
- 10 szelet bacon
A bacon kivételével minden alapanyagot összegyúrok. A baconnel kibélelek egy, a massza mennyiségének megfelelő sütőformát. Úgy bélelem, hogy a massza tetejét is be tudjam fedni.
A kibélelt formába nyomkodom a masszát és 150 C fokos sütőben egy órát sütöm. Hidegen szeletelem és tálalom. Ha melegen szeretnéd tálalni, a hidegen felvágott pástétomra egy serpenyőben rá lehet pirítani.

Nagyon egyszerű fasírt
8 főre
- 500 g darált hús
- 250 g felkockázott füstölt szalonna
- 250 g zsemle
- 1 dl tej
- 5 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 1 tkanál őrölt fekete bors
- 1 tkanál őrölt fekete kömény (lehet több)
- 1 ekanál fűszerpaprika
- 1 ekanál morzsolt, v. apróra vágott kakukkfű
- 1 tkanál morzsolt, v. apróra vágott rozmaring
- só
- 10 szelet bacon
A zsemlét elgyurmázom a tejben, a bacon kivételével minden alapanyagot összegyúrok. A baconnel kibélelek egy, a massza mennyiségének megfelelő sütőformát. Úgy bélelem, hogy a massza tetejét is be tudjam fedni a baconnel.
A kibélelt formába nyomkodom a masszát és 150 C fokos sütőben egy órát sütöm. Hidegen szeletelem és tálalom. Ha melegen szeretnéd tálalni, a hidegen felvágott fasírtra egy serpenyőben rá lehet pirítani.