Sonkapótló trükkök folyékony füsttel

Van egy szuper fűszer, amelyet ha nem ismertek, a füstölt sonkára építő húsvétkor érdemes kipróbálni, mert tartalmas, izgalmas és komfortos vendégváró ételeket is készíthettek vele, ez a folyékony füst.

Hipermarketekben is elérhető, szóróspré formájában, felhasználásánál arra vigyázzatok,. hogy ne adagoljátok túl, és közvetlenül ne fújjátok semmire, csak belekeverve alkalmazzátok, mert töményen, közvetlenül a nyelvre kerülve irtózatosan keserű.

Mire jó?

Elsősorban krémeket lehet vele még izgalmasabbá tenni, a képen is ezekből láthattok válogatást. Az alábbiakból készített tállal, sok pirítóssal körítve kész is a spórolós vendégség, ahol a pénztárcát kímélitek, de az ízek izgalmasak lesznek.

Itt pedig finom, és spórolós tojásos recepteket szedtünk össze.

Padlizsánkrém

Ilyenkor kész konzervpüréből lehet csak dolgozni, minden hipermarketben találtok ilyen tartósítószermentes terméket.

  • egy üveg grillezett padlizsánpüré
  • 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma finomra aprítva
  • 1 eknál frissen facsart citromlé
  • 4-5 fújás folyékony füst
  • opcionális a tálaláshoz: durvára tört fekete bors

Egy tálba rakom az alapanyagokat és folyamatos keverés mellett adagolom hozzá az olajat, a folyékony füsttel ízestem, sózom és tálalom.

Tojáskrém

Számtalan tojáskrém recept kering a világban, ezt a pikáns, gazdag változatot szardellával kell elkészíteni.:

  • 3 db 7 percig főtt tojás
  • 3 db szardellafilé
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 ekanál Worcester szósz
  • 1 tkanál pikáns mustár, pl. Colman’s
  • 1 tkanál durvára tört fekete bors
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 4-5 fújás folyékony füst

A tojásokat meghámozom, minden alapanyagot alaposan, kissé darabosra török. 

Füstös vajkrém

  • 250 g puha vaj
  • 5-6 fújás folyékony füst

Az alapanyagokat alaposan kikeverem. Lilahagymával nagyon jó.

Hummusz

  • 250 g csicseriborsó, száraz súly
  • 100 g tahini 
  • 1 kis gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj (friss, erőteljes ízű típus illik hozzá)
  • 3 evőkanál frissen facsart citromlé
  • opcionális: őrölt római kömény 
  • 6-7 fújás folyékony füst

A borsót annyi vízben felteszem főni, amennyi ellepi. Amikor puha, a főzővízzel együtt elturmixolom, adok hozzá citromlevet, olajat, kevés fokhagymát, tahinit, sózom, ha kell, vízzel tovább hígítom. 

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Egy korszak véget ért Horvátországban: rengeteg magyar nyaralót érint

A fejlesztések még csak nemrégiben kezdődtek meg, viszont érdemes lesz felkészülni az új rendszerre.

Mennyibe kerül és kinek éri meg ballonos vizet rendelni? Bérlés vagy vásárlás? Utánajártunk

Az ár mellett fontos figyelembe venni, milyen funkciókat kínál a kiválasztott vízadagoló.

50%-kal olcsóbb a szállás országszerte, ha itt foglalja le: vasárnaptól él a lehetőség

Kikapcsolódnál, pihennél? Mutatjuk, hogyan élj a kedvezményekkel.

90 napos határidő – Mi történik, ha lejárt a háziorvosi beutalód? Ezt kell tudnod!

A beutaló érvényessége csak 90 nap! Mutatjuk, mikor számít felhasználtnak a beutaló, és mikor mehetsz szakorvoshoz beutaló nélkül!

3 évet nem bírt ki a tesztgyőztes négyévszakos gumim: 4 dolog, amit utáltam benne

Mi vezérelt, amikor 3 éve eldöntöttem, hogy négyévszakos gumira váltok?

Mennyi a kazán optimális vízhőfoka? A leghatékonyabb működést így érhetjük el

A kazán optimális vízhőfoka mindig a fűtési rendszer típusától és az adott otthon körülményeitől függ, ezért nincs univerzális beállítás, csak jól megválasztott tartományok.