Hiába bizsergető érzés birtokolni egy legújabb kiadású, és minden részletében tökéletes vadonatúj terméket, egyes esetekben fölösleges luxus ilyesmit vásárolni. Ezeket szedtük össze.

Autó

Még azt is lehet tudni, hogy mi lenne, ha mindenki kizárólag használt autót vásárolna, mert Kubában pontosan ez történt, úgyhogy még egy laborország is van. Szerelnénk, kalapálnánk azt, ami van. 

A használtan vásárolt autók többsége sem gazdasági sikertörténet, de egy újonnan vásárolt gépjármű garantáltan minden egyes nap veszít az értékéből. Hacsak nem különlegességet veszünk, jól eltároljuk, és negyven év múlva értékesítjük, az új autó vásárlása garantált anyagi veszteség.

Okostelefon

10 éve kizárólag használt iPhone-t vásárolok, és nagyon boldog vagyok velük. Most egy 7-es van, és mivel online médiában dolgozom, nekem senki se mondja, hogy valóban, tényleg, és igazából kell neki az az iPhone 234, fogalmam sincs, hol tart a modell, nekem munkaeszköz, mégis bőven elég a 7.

Akiknek mégis kell a legújabb, az új modell megjelenésekor eladja a régit, és komikusan olcsón lehet gyönyörű állapotú okostelefonokat vásárolni. Ezeket viszont nem érdemes piacon, magánszemélytől megvenni, a szaküzletek és a baráti társaság a megbízható források.

Márkás ruházat

Marketplace talán a legjobb felület elképesztő fogásokhoz. Cipők, jó minőségű kabátok, táskák ezrei várnak gazdára. Többségük online rendelt, mérethibás, vagy párszor viselt darab, lényegében újak, és sokszor tizedáron keresnek gazdát.

Menyasszonyi ruha

A bérlési ár akár feléért lehet kifogni egyedi, különleges darabokat, szalonnézegetés előtt érdemes adni egy esélyt az online piactereknek, mert megdöbbentő, miket raknak fel. Aki bérel, úgyis használtat vesz fel az esküvőjén, ne gondold, hogy azok a ruhák egy bérléssel behozzák az árukat a szalonnak.

Hacsak nem veszel egy új ruhát, a bérelt csodád használt lesz így is, úgy is, ráadásul pont használtan vásárolva van esélyed tényleg egyedi ruhát kifogni, amit csak egyetlen másik nő viselt.

Bútorok

A méretre készített, beépített bútorok esetében nem sok esély van megfelelő használtat kifogni, de a többi terméket mind érdemes inkább használtan keresni, és kivárni. 

Egyáltalán nem antik bútorokra gondolunk, modern termékekből is elképesztő választék van, sokszor vadiúj állapotú, fantasztikus minőségű kanapék bukkannak fel féláron, én most éppen egy méregzöld, hatalmas sarokcsodát nézegetek egy ideje, de még nincs kész a ház, ahova kellene, így csak remélem, hogy megvár az a zöld gyönyörűség.

Még 5 dolog, amit csak használtan vegyél!

Kapcsolódó

Legfrissebb

Ezeket az alapvető fogásokat ne készítsd, ha spórolnál

Az elmúlt egy évben az infláció olyan mértékben megugrott, hogy már az is szinte megfizethetetlen, ami eddig alapvető fogás volt a vacsoraasztalnál. Kalkulátorunk segítségével...

Már az olcsó is drága – Amit eddig olcsó ételnek hittél, már nem az!

Vigyázz, mert már a legegyszerűbb, legolcsóbb ételek elkészítése is olyan drága lehet, hogy azt egy átlag fizetésből nehéz kigazdálkodni. Nem vicc: a sajtos-tejfölös lángos...

Mutatjuk, mennyivel lehetne több a nyugdíjad a svájci indexálás bevezetésével

A nyugdíjak tarthatatlanul alacsonyak - ez ma már közismert tény, amivel senki nem vitatkozik. De mi lehet a megoldás? Szakértők szerint a svájci indexálás....