3 összetevős, 5 perces desszert: citromos joghurttorta recept

Citromos joghurttorta? Finom? Igen és pár perc alatt elkészül! Akár egy gyerek is meg tudja csinálni.
Egyre biztosabb vagyok benne, hogy mióta videós főzős tartalmak készülnek az internetre, egyre kevésbé számít, hogy az adott ételt el lehessen készíteni vagy hogy finom legyen. Sokkal inkább az számít, hogy látványosan lehessen keverni a tésztát a szósszal, nagyot lehessen harapni a szendvicsbe, óriásit tunkolni a mártogatósba. A netes főzőhájpokat igyekszem fenntartásokkal kezelni, de néha belefutok olyan receptekbe, amit muszáj kipróbálni. Így jártam ezzel a 3 összetevős joghurttortával is. Végül is az, hogy összesen olcsó összetevőből csinálok valamit, ami aztán finom, könnyű és nyárias lesz, elég jó ajánlat.
A citromos joghurttorta recept lényege, hogy valamilyen ízesített joghurtot tojással és keményítővel kikeverünk és megsütünk. Szinte soha nem veszek ízesített joghurtot, de végül a citromosra esett a választásom – a citromos joghurttortából még soha nem volt baj.
Az összeállítás valóban 5 perc volt, a sütőben pedig pontosan 60 percig sült a tortácskám, amivel egészen elégedett is voltam. Nem állítom, hogy életem legszofisztikáltabb receptje, de egy nyári délutánra, hőségben vasárnapi ebéd lezárására tökéletes kis darab. Az íze és az állaga félúton van a tejpite és egy laza sajttorta között – ha valaki szereti a New York sajttorta rezgős-könnyű állagát, akkor tehet bele egy picivel kevesebb keményítőt is. Nem tagadom, hogy a 3 összetevő húzott be a csőbe, de a recept akkor is szuperkönnyű és egyszerű, ha natúr joghurtból csináljuk, és mi adjuk hozzá a citromlevet, valamint egy kis cukrot. Az ízesített joghurtok édesítettek, így ezekbe már nem feltétlenül kell, kivéve, ha úgy ítéljük meg a massza kóstolásakor, hogy nekünk 1-2 kanál porcukor még fér bele. Lényeg a lényeg: a recept 3 összetevővel is működik – a joghurt lehet citromos, vaníliás, erdei gyümölcsös, vagy amit szeretnénk – de ha szeretjük a természetesebb megoldásokat, ízesítsük mi magunk a natúr joghurtot. Tálaláskor mehet rá gyümölcs, porcukor, vagy valamilyen házi öntet, de magában is finom.
Citromos joghurttorta

Felszerelés
- 1 tortaforma 16 vagy 18 centiméteres
Hozzávalók
- 450 gramm citromos joghurt
- 50 gramm étkezési keményítő
- 5 db tojás
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 185 fokra
- A joghurtot egy tálba öntjük. Egyesével beleütjük a tojásokat, mindegyiket alaposan elkeverjük egyesével.
- Ha kész, bele szitáljuk a keményítőt és csomómentesre keverjük az egészet.
- Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát vékonyan kivajazunk, belesimítunk egy sütőpapírt, és beleöntjük a masszát.
- Betoljuk a sütőbe, és kb 1 órát sütjük.
- Megvárjuk míg langyosra hűl, majd a hűtőbe tesszük, mert hidegen a legfinomabb.
Megjegyzések
