Még 5 alaptermék, amit már nem tudsz megvenni

Rengeteget monitorozzuk az áruházi árakat, és néhány termék esetében a mindent sújtó infláció már olyan mértékű, hogy vegye meg a fene, maradjon a polcon, akkor se kell, ha amúgy beleférne, mert az ár egyszerűen röhejessé vált. Második rész.

Az első öt itt van.

Saláta

Jó, február végén a zöldségek-gyümölcsök a lehető legdrágábbak, a saláta már tavaly nyáron is az volt, most pedig egyenesen komikus, hogy 3 kalória és egy elég mérsékelt fogyasztói élmény 4-500 Forintba kerül. Ez az egyik nagy kedvencünk, a tojásos nokedli miatt sem mindegy. 

Zsír

1000 Forint felett van kilója. Bár a legjobban újrahasznosítható, sokszor felhasználható sütőzsiradék, és mind szeretjük a zsíros kenyeret, pláne a zsíros linzertésztával készült zserbót, de ehhez túl drága lett.

Szalonna

A szalonnát is szeretjük, sajnos ahhoz képest, hogy csupán élvezeti értéke van, mert ennyi zsiradékra még egy bányásznak sincs szüksége, az 1500-2000 Forint közötti ár (sőt, akár több) indokolatlan, és fölösleges luxussá teszi ezt a közönséges alapanyagot.

Fehérrépa

Tényleg annyiba van a leves, mint a hús.

Petrezselyem

Hát, ennyiért nem díszítünk instagram-kompatibilissé semmilyen ronda ételt egy kis petrezselyemmel, az biztos. 

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Tényleg mindenkinek ingyenes ez a gyönyörű strand Budapesten: a titkos Duna-parti homokos Flava Beach

A kormányközeli vállalkozó, Tiborcz István egyik érdekeltsége a Flava Beach ingyenes strand. Hogy juthatok...

Mitől lesz azúrkék a hortenzia? Ez a trükk neked is működni fog!

A hortenzia akkor lesz igazán kék, ha „kékre képes” fajtát savanyú (pH 5,0–5,5) közegben nevelsz.

Pecsétért cserébe támogatást kapnak a kismamák – mutatjuk, hol kell kérni

Mi kell az anyasági támogatáshoz? Segít az ügyfélszolgálatos kolléga.

Nem kell tőle félni – ez a csontsűrűség-vizsgálat menete

Egy rutinszerű, teljesen fájdalommentes eljárás.

10 tévhit a haszonélvezeti jogról, amit sok tulajdonos rosszul tud – amikor erősebb, mint a tulajdonjog

Használhatod és élvezheted a dolgot, de nem a tiéd. Ugyanakkor a tulajdonos sem kekeckedhet akármiért.

A tökéletes ropogós sültkrumpli trükkje: ahogy a profi séfek csinálják

Hogy lesz ropogós a sültkrumpli? Magas szárazanyagú burgonya, vizes áztatás és szárítás, majd fegyelmezett kétszer–háromszor sütés.