Panírozás mesterfokon: aranybarna és igazán ropogós lesz, ez a sztárséf titka

Egyszerű a titka a kívül ropogós, belül omlós rántott húsnak. Ugyan melós dolog a panírozás, de minden percet megér. Éppen ezért utánajártunk, hogy hogyan készül a tökéletes panír és van-e még a rántott hús készítésének olyan fortélya, amit nem ismerünk. Borbás Marcsi egyszerű receptje nyomán gyűjtöttük össze, hogy mi kell az igazán jó rántott húshoz. Íme, a tökéletes panírozás menete kedvenc séfünk nyomán.

Az is igaz, hogy ha rántott hús, akkor minden családban másra esküsznek. Jó vékonyra kell klopfolni a húst, míg mások fokhagymás tejben áztatják egy éjszakán át panírozás előtt. Van, aki csak karajból tudja elképzelni, hogy jó lehet a rántott hús, másnak csirkéből az igazi. 

Bízzuk Borbás Marcsira a receptet, abból még nem volt hiba!

Ha pedig bármi kérdésed van, a Hóvége ügyfélszolgálata bármikor a rendelkezésedre áll, ráadásul kollégáink díjmentesen segítenek!

A tökéletes panírozás menete lépésről lépésre

Hozzávalók 

  • 8 szelet (nem túl vékony) sertéskaraj
  • csipetnyi só
  • 5 ek liszt
  • 3 egész tojás
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 1 liter olaj

Elkészítés

Ez a recept a maga nemében tényleg nem bonyolult, a lényeg inkább azon múlik, hogy milyen vastag a hús, milyen az olaj hőmérséklete és, hogy milyen sütési technikát alkalmazunk.

  1. A sertéskaraj szeleteket kiklopfoljuk, viszont nem jó, ha túl vékonyak lesznek.
  2. A húsokat mindkét oldalon megsózzuk.
  3. Jöhet a panírozás: lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk a karaj szeleteket.
  4. A panírozás úgy a legegyszerűbb, ha külön tányérba tesszük a lisztet, a 3 felvert tojást és a zsemlemorzsát. Először lisztbe forgatjuk a húsok mindkét oldalát, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.
  5. Közben már oda lehet tenni az olajat melegedni. Úgy tudjuk megnézni, hogy jó-e már a hőmérséklete, ha beleszórunk egy kis panírmorzsát és felhabzik.
  6. Ekkor a bepanírozott szeleteket elkezdhetjük kisütni. A sütés elején érdemes az edényt lefedni, így könnyebben átsül a hús. 

Amikor az utolsó szeletet tesszük oda sülni, neki is lehet állni a köretnek.

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Még mindig zöld a paradicsomod? Így gyorsíthatod fel az érés folyamatát

Ezt tedd, ha még mindig nem érik a paradicsom!

Nem csak betegség esetén jár a táppénz: 9 élethelyzet, amikor jogosult vagy rá!

Nem csak betegség esetén jár a táppénz! Tudtad, hogy kilenc különböző élethelyzetben is alanyi jogon jogosult lehetsz rá? Mutatjuk, mikor jár a táppénz és milyen szabályokra kell figyelned!

Bivalyerős darált paprikakrém házilag: apósom örömében elsírta magát

Útmutatóval extra csípős, mégis biztonságosan eltartható paprikakrémet készíthetsz otthon.

Vízszámla-csalás nagyon profin: ne hagyd, hogy a Vízmű nevében átverjenek

Az utóbbi hónapokban egyre több bejelentés érkezett a hatóságokhoz és a víziközmű-szolgáltatókhoz úgynevezett „vízművek csalás” ügyekről. A csalók sms-ben, e-mailben vagy telefonon próbálják meg rávenni az ügyfeleket arra, hogy hamis linkeken keresztül fizessék be állítólagos elmaradásukat, vagy épp ingyenes vízvizsgálat ürügyén jussanak be a lakásokba.

A legerősebb házi vízkőoldó-gél: vegyszer nélkül is kiválóan hat

Amikor a vízkő átveszi az uralmat, nem kell drága megoldást keresni.

Bedeco, Mambo, Zizi – hányra emlékszel? – múltidéző kvíz édesszájúaknak

Az ismert márkák számos emléket ébreszthetnek fel, miközben tesztelhetjük, mennyire emlékszünk a múlt...