Mit főzzek? 3 fogás, ami most nagyon megéri

Neked is fejtörést okoz nap mint nap, hogy mi legyen az ebéd vagy a vacsora? Jó lenne legalább néhány napra előre megtervezni a menüt és ehhez igazítani a bevásárlólistát, de sokszor erre már nem marad energia. Általában ott vásárolunk, ahova be tudunk szaladni munka után. A rohanós hétköznapokon nehéz minden nap valami jót kitalálni arra a kérdésre, hogy: Mit főzzek?

Tudunk egy sokkal jobbat! Akcióvadász szolgáltatásunk segítségével kikerestük, hogy mik a legnagyobb akciók a héten és azokból mutatunk 3 finom fogást, amit most igazán megéri elkészíteni.

Szuper akciós és laktató fogások az Akcióvadász segítségével

1. Rakott káposzta

Az 500 grammos Tesco sertés darált hús most 1199 forintért kapható.

Fél kg darált húsból kiadós rakott káposzta készíthető.

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • egy fej vöröshagyma (akciós: 259 ft/kg a Tescoban)
  • 40 dkg darált hús
  • 25 dkg rizs
  • 25 dkg tejföl
  • só, bors, pirospaprika ízlés szerint

A káposztát 25 percig főzzük át annyi vízben, ami ellepi. Dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, majd pirítsuk meg rajta a darált húst. Mehet rá a só, bors, pirospaprika. Főzzük meg a rizst kétszeres mennyiségű sós vízben, kb. 12 percig. 

Egy tepsibe vagy jénai tálba terítsük le a káposzta felét, erre jöhet a darált hús majd a  rizs. A rizs tetejére a káposzta másik fele kerüljön és az egészet kenjük meg tejföllel. 180 fokos sütőben süssük 30 percig.

2. Csirkemájas rizottó

A Tescoban most 899 forint a friss csirkemáj.

Ez nem egy hagyományos csirkemáj recept, a krémes rizottó kiadós egytálételt varázsol a csirkemájból.

  • 35 dkg rizottó rizs
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1,5 l zöldség-vagy csirke alaplé
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj (a 100 grammos vaj most 459 forint a Tescoban)
  • 1,5 dl fehér bor
  • só,bors

A csirkemájat vágjuk 1 cm vastag csíkokra és pirítsuk meg olajon a kockára vágott hagymával. Mikor a máj megpirult, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel a fehérbor felével, majd hagyjuk elpárologni. Ezután adjuk hozzá a rizst a májhoz, az apróra vágott fokhagymát és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi. Ha elpárolgott az alaplé, adjuk hozzá a bor másik felét. Ha ez is elpárolgott, az alapléből mindig öntsünk hozzá annyit, amennyi ellepi a rizst, míg végül kész nem lesz.

A végén keverjük hozzá a vajat.

3. Almás pite

A Jonagold alma most féláron kapható a Tescoban, 345 forint/kg áron.

Nincs finomabb ebben az időben egy omlós, fahéjas almás piténél, ami a nagymama féle ízeket idézi.

  • 1 kg alma
  • 1 db citrom (a Lidlben most 369 forint a citrom kilója)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk fahéj
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 zacskó sütőpor

A pite tésztájához dolgozzuk össze a lisztet, a cukrot, a vajat, a két tojást és a sütőport. Tegyük félre a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez hámozzuk meg az almákat, majd reszeljük le nagylyukú reszelőn. Keverjük össze a porcukorral, liszttel és a citromlével.

A tésztát fél cm vastagságúra nyújtsuk ki, felezzük el, majd helyezzük a tepsibe. Halmozzuk rá a tölteléket, majd a tészta másik felével fedjük be a tetejét. Villával szurkáljuk végig a tésztát, majd 180 fokos sütőben süssük készre fél óra alatt.

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

3%-os lakáshitel nyugdíjasoknak: amit minden érintettnek tudnia kell

Valóban csak a fiataloknak szól, vagy az idősebbek is élhetnek a lehetőséggel? Az...

Nem ismered ezt az 5 rendőri karjelzést? 50 ezer forintra büntethetnek, ha benézed

Egy forgalmas kereszteződésben a rendőr jelzései felülírnak minden mást.

Mikor adómentes a magánszemély jövedelme? A szabály, amit sokan nem ismernek

Egyre többen árulják megunt ruháikat, gyerekholmijaikat, könyveiket vagy épp saját készítésű termékeiket. Hibát követ el, aki nem adózik? Attól függ.

Ha így törlöd át a mosogatót, messzire elkerülik a muslicák: egyszerű trükk, mégis működik

A hívatlan vendégekkel aktívan foglalkozunk. Történjék is a találkozó a kertben (krumplibogárral, cserebogárral)...

Soha nem lesz tökéletes a főtt rizs, ha ezt a lépést kihagyod – ragacsos, pépes marad

A tökéletesen pergő rizs kulcsa az alapos mosás, a pontos víz–rizs arány és a csendes gőzölés — fajtánkénti profi finomhangolással.

Na most kiderül: ez a tökéletes pörkölt titka, amit eddig rosszul csináltál!

A tökéletes pörkölt titka: Nem a hús vagy a hagyma a lényeg, hanem az idő. Tudd meg, hogyan lesz igazán szaftos és ragadós a pörkölt!