Kezdjük a zöldségekkel a zöldséglevest: vágjuk finomra a vörös- és lilahagymát, zúzzuk össze a fokhagymát, kockázzuk egyenlő nagyságúra a répát, a zellert és a krumplit.
Csíkozzuk fel a káposztalevelet. Ha nagyon vastag a benne lévő ér, vágjuk ki.
Egy nagyobb fazékban hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a hagymákat, a fokhagymát, a répát és a zellert.
Főzzük 10 percig míg édeskésre sülnek a zöldségek, majd adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, szórjuk rá a chilit és öntsük fel 1,5 liter vízzel.
Főzzük 20 percig, míg a zöldségek félpuhák lesznek, majd adjuk hozzá a felcsíkozott káposztát, és főzzük még 10 percig. Az utolsó percekben adjuk hozzá a babot és forraljuk össze.
A kenyeret szeleteljük fel és pirítsuk meg.
Tegyük a tányér aljára, és merjük rá a forró levest.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
A levét egy kevés turmixolt babbal is sűríthetjük, így már tényleg nagyon kiadós lesz!