100grammcsemege kukorica(konzerv vagy főtt is lehet)
200grammvörösbab(konzerv vagy főtt is lehet)
1fejvöröshagyma
4gerezdfokhagyma(több is lehet)
1kischili
200grammtejföl
50mlolívaolaj
ízlés szerintsó, bors, füstölt paprika
Elkészítés
A krumplikat alaposan megmossuk, lekeféljük, ha szükséges, majd héjában fazékba tesszük, megsózzuk és puhára főzzük.
Ha kész, leszűrjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és egy nagy pohárral kilapítjuk. Meglocsoljuk a maradék olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre.
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és az olaj felén megfuttatjuk.
Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, közben kevergetjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a füstölt paprikát és a finomra vágott chilit, majd a konzerv paradicsomot, és 20-25 perc alatt (míg a krumpli megsül) készre főzzük.
Ha kész, a krumplit tányérra szedjük, ráhalmozzuk a ragut, rászórjuk a kukoricát, és teszünk rá tejfölt.
Megjegyzések
Tipp: megszórhatjuk korianderral, újhagyma zöldjével, chilipehellyel, de akár reszelt sajttal is.