Go Back

Téli Buddha-tál

Maradékmentő és egészséges
Téli Buddha-tál recept
Recept nyomtatása
Fogás egytálétel
Konyha kínai
Kulcsszavak maradékmentő
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 15 perc
Teljes idő 30 perc
Adag(ok) 4
Költség 4000 forint

Hozzávalók

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 gramm rizs (főtt)
  • 80 gramm répa (úgy 2 marék, reszelt)
  • 80 gramm lilakáposzta (reszelt)
  • 100 gramm tofu
  • fél karfiol (kisebb)
  • 100 gramm spenótlevél
  • fél dl olívaolaj
  • 1 csipet Só és bors
  • 1 ek szójaszósz

A szószhoz:

  • 3 ek mogyoróvaj
  • 0,5 dl szezámolaj (vagy más semleges ízű olaj)
  • 1 kk chilikrém
  • 1 ek szójaszósz

Elkészítés

  • A tofut felkockázzuk, egy serpenyőben kevés olajon, közepes lángon addig pirítgatjuk, míg halvány barna lesz a széle. Ha itt tartunk, adunk hozzá egy kanál szójaszószt, és félretesszük.
  • A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk, megtöröljük. Egy kisebb tepsibe tesszük, meglocsoljuk egy pici olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokon 15 percig sütjük.
  • A spenótot lobogó vízbe dobjuk, 2 perc után leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.
  • A rizst egy mélyebb tálka közepére halmozzuk, és igazságosan elosztjuk körülötte a köreteket: a spenótot, a reszelt répát és káposztát, a karfiolt és a tofut.
  • Az öntethez az összes hozzávalót kikeverjük, a Buddha tál mellé kínáljuk.