A csicseriborsót forró vízzel leöntjük, úgy, hogy 3-4 ujjnyira ellepje a víz, lefedjük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Nem főzzük meg!
Az összes többi alapanyaggal együtt késés aprítóba tesszük, és durvára daráljuk.
Ha nagyon kemény lenne, adhatunk hozzá egy-két evőkanál vizet, de a sütőtök megoldja ezt a problémát.
1-2 órára hűtőbe tesszük a masszát, majd golyókat formálunk belőle, és a forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Fontos, hogy egyszerre ne tegyünk bele 6-8 darabnál többet, mert a hűtőhideg massza lehűti az olajat és akkor szétmállanak a golyók.
Ha kész, tetszés szerint tálalhatjuk savanyúságokkal, humusszal, friss salátákkal, de pitába pakolva szendvics is készülhet belőle.