Egy lapos lábasban vagy serpenyőben felhevítjük az olajat és rádobjuk a finomra vágott fokhagymát.
2-3 percig kevergetjük, míg illatos lesz, majd felöntjük az alaplével.
Felforraljuk, majd belekockázzuk a sütőtököt, és ha az is átmelegedett, botmixerrel pürésítjük.
Beletesszük a tésztát, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a chilit és a szerecsendiót, és közepes lángon időnként megkeverve addig főzzük, míg a tészta meg nem puhul. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kis vizet.
Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a jól megmosott és finomra vágott spenótleveleket. Ha mirelittel dolgozunk, előbb engedjük fel, majd vágjuk össze és ugyanúgy az utolsó percekben adjuk hozzá a tésztához.
Ha kész, adjuk hozzá a tejfölt, majd keverjük el, és tálaljuk azonnal a finom spenótos-sütőtökös tésztánkat.
Jó étvágyat!