Go Back

Spenótos-sütőtökös tészta

Remek őszi-téli alternatíva
Recept nyomtatása
Fogás Főétel
Konyha olasz
Kulcsszavak olcsó, spenót, sütőtök, szezonális, vajas tészta
Adag(ok) 4

Felszerelés

  • Botmixer

Hozzávalók

  • 250 gramm farfalle vagy penne (vagy más kisebb tészta)
  • 250 gramm sült sütőtök
  • 500 ml alaplé vagy csontlé (lehet kockából is)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek növényi olaj
  • 2 ek tejföl
  • 2 marék spenótlevél (vagy 100 g mirelit)
  • Bors
  • Chilipehely

Opcionális:

  • Pár reszelésnyi szerecsendió

Elkészítés

  • Egy lapos lábasban vagy serpenyőben felhevítjük az olajat és rádobjuk a finomra vágott fokhagymát.
  • 2-3 percig kevergetjük, míg illatos lesz, majd felöntjük az alaplével.
  • Felforraljuk, majd belekockázzuk a sütőtököt, és ha az is átmelegedett, botmixerrel pürésítjük.
  • Beletesszük a tésztát, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a chilit és a szerecsendiót, és közepes lángon időnként megkeverve addig főzzük, míg a tészta meg nem puhul. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kis vizet.
  • Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a jól megmosott és finomra vágott spenótleveleket. Ha mirelittel dolgozunk, előbb engedjük fel, majd vágjuk össze és ugyanúgy az utolsó percekben adjuk hozzá a tésztához.
  • Ha kész, adjuk hozzá a tejfölt, majd keverjük el, és tálaljuk azonnal a finom spenótos-sütőtökös tésztánkat.
  • Jó étvágyat!