Langyos tejben elkeverem a cukrot, az élesztőt és egy evőkanál lisztet, fél órát hagyom, hogy felfusson.
Egy nagy keverőtálba tálba szitálom a lisztet, a közepébe mélyedést készítek, amibe jöhet a só, a tojás, a többi langyos tej és a felfuttatott élesztőt.
Elkezdem dagasztani. Mikor már szépen kezd összeállni, jöhet a zsír, majd tovább dagasztom.
Akkor jó, ha már középkemény. Ezután háromnegyed óra alatt a duplájára kelesztem.
Enyhén lisztezett felületre borítom a tésztát, három egyforma részre osztom. Egyesével kinyújtom őket téglalap formára. Zsírral mindegyiket megkenem, feltekere, majd megfonom.
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem, újabb 45 percig hagyom kelni.
180 fokra előmelegített sütőben, felvert tojással lekenve fél óra alatt sül meg.