Go Back

Satay

3 összetevőből folyékony arany
Satay szósz tálban, mogyoróval
Recept nyomtatása
Fogás mártás, Szósz
Konyha thai
Kulcsszavak curry, földimogyoró, kókusztej, mogyoró, mogyoróvaj
Adag(ok) 40 adag
Költség 1000 forint

Hozzávalók

  • 2 evőkanál curry paszta (pl. Masaman)
  • 3/4 bögre kókusztej (konzerv a legjobb)
  • 1/2 bögre mogyoróvaj (sima, nem darabos)

Elkészítés

  • Egy kislábosban vagy serpenyőben keverjük össze a 3 összetevőt.
  • Közepes lángon óvatosan melegítsük össze a szószunkat.
  • Forraljuk lassan, folyamatos kevergetés mellett kábé 2 percig, amíg szép sima és sűrű szószt kapunk.
  • Zárjuk el a lángot, és fűszerezzük sóval és cukorral ízlés szerint.
  • A kész satay szósz üvegben sokáig eláll, és szinte mindenhez passzol.