Sárgaborsó dahl recept
Egészséges, különleges, olcsó és finom!
Recept nyomtatása
Fogás dahl, Főétel, főzelék
Konyha indiai
Kulcsszavak dahl, sárgaborsó
Előkészítési idő 5 perc perc
Elkészítési idő 1 óra óra 30 perc perc
Teljes idő 1 óra óra 35 perc perc
Adag(ok) 6 adag
Költség 2000 (330 forint adagonként)
- 1 fej vöröshagyma
- 50 ml olivaolaj
- 2 szál sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 gramm sárgaborsó
- 2 tk római kömény (őrölt)
- 500 ml víz
- 400 ml paradicsom (passzírozott, lehet konzerv is)
- 200 ml kókusztej vagy ugyanennyi tejszín, esetleg növényi tejszín
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 2 db chili
A sárgaborsót egy éjszakára beáztatjuk. ha nincs idő, forró vizet öntünk rá 1 órára.
A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, a sárgarépát meghámozzuk, kisebb-nagyobb kockákra vágjuk őket és aprítógépben finomra daráljuk.
Az olajat egy lábosban felhevítjük, rádobjuk a hagymás-répás keveréket, pár percig keverjük közepes lángon.
Utána mehet a beáztatott, lecsöpögtetett sárgaborsó.
Keverjük el, adjuk hozzá a paradicsomot, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a chilit és a római köményt, és lefedve főzzük puhára a borsót. Ez 30-1,5 óra lehet attól függően, hogy mennyi idős a borsó, sajnos nem nagyon lehet megjósolni előre.
Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a kókusztejet/tejszínt és még egyet forralunk rajta. Lefedjük, és hagyjuk, hogy beszívja a kókusztejet. Ha ez megtörtént, tetszőleges feltéttel tálaljuk.