Go Back

Rilette, a zsíros sült hús

Húsimádók örök kedvence
Rilette, zsíros sült hús üvegben, ehető ajándék húsimádóknak
Recept nyomtatása
Fogás előétel, hideg vacsora, pástétom
Konyha francia
Kulcsszavak felvágott, húsimádó
Előkészítési idő 10 perc
Elkészítési idő 2 óra
Teljes idő 2 óra 10 perc
Adag(ok) 2 üveg
Költség 1500 forint

Felszerelés

  • 1 nagyobb lábas

Hozzávalók

  • 400 g sertéslapocka csont nélkül (mangalica a legjobb)
  • 1 kk
  • 1 kk bors
  • 400 g zsír (mangalica a legjobb)
  • 2-3 ágacska kakukkfű
  • 3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  • A zsírt felolvasztjuk egy nagyobb edényben, amiben a hús is el fog férni
  • A húst kívül sózzuk-borsozzuk
  • A húst beleeresztjük a zsírba, úgy hogy mindenhol ellepje.
  • Hozzáadjuk a megpucolt fokhagyma gerezdeket és a kakukkfüvet, és kis lángon, 2-2,5 órán át főzzük.
  • Akkor van kész, ha a hús vajpuha lesz.
  • A húst kivesszük, a zsírt leszűrjük, megvárjuk, míg kihűlnek. Akkor a húst szálasra szedjük, visszatesszük a tűzre egy edényben, és rákanalazunk a zsírból annyit, amennyi pont befedi, ha megolvadt.
  • A zsíros húst kisebb befőttesüvegbe, cserépedénybe tesszük, és kidermesztjük.
  • Friss kenyérrel, savanyúsággal fogyasztjuk.