Go Back

Pácolt cseh sörsajt (hermelin)

Sörösöknek, prágásoknak, sajtosoknak
ehető ajándék a fa alá: hermelin cseh sörsajt üvegben
Recept nyomtatása
Fogás ehető ajándék, előétel, sörkorcsolya
Konyha cseh
Kulcsszavak hermelin, sörsajt
Előkészítési idő 15 perc
Pihentetés 7 nap
Teljes idő 7 nap 15 perc
Adag(ok) 2 üveg
Költség 1200 forint

Felszerelés

  • 2 befőttesüveg 200 ml-es, tetővel együtt

Hozzávalók

  • 250 gramm camembert
  • 400 ml napraforgó vagy repceolaj
  • 0,5 fej lilahagyma fehér vagy vöröshagyma is jó
  • 5-6 szem bors
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk
  • 1-2 db pici chili paprika
  • 2 darab babérlevél

Elkészítés

  • A fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sózzuk, és egy-két ek olajjal pasztát keverünk belőle.
  • Hosszában félbe vágjuk a sajtot, vékonyan megkenjük vele a sajtot, vissza tesszük rá a sajt másik felét, és vagy kockára, vagy szeletekre vágjuk.
  • A hagymát vékony félholdakra vágjuk.
  • Veszünk 2 db szélesebb szájú 2 dl-es üveget, és ráteszünk egy sor sajtot, szórunk rá hagymát, borsot, babérlevelet, hozzáadjuk a chilit, majd ismét sajt következik.
  • Ha kész, leöntjük olajjal, úgy, hogy a sajtot mindenhol befedje.
  • Rácsavarjuk a tetőt, és és szobahőmérsékleten hagyjuk 2-3 napig, majd hűtőbe tesszük. Egy ilyen kisebb, 2 dl-es adag 1 hét alatt pont elkészül. Felbontás után érdemes hűtőben tartani, és hamar megenni, mert közben folyamatosan érik, erősödik.