A fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sózzuk, és egy-két ek olajjal pasztát keverünk belőle.
Hosszában félbe vágjuk a sajtot, vékonyan megkenjük vele a sajtot, vissza tesszük rá a sajt másik felét, és vagy kockára, vagy szeletekre vágjuk.
A hagymát vékony félholdakra vágjuk.
Veszünk 2 db szélesebb szájú 2 dl-es üveget, és ráteszünk egy sor sajtot, szórunk rá hagymát, borsot, babérlevelet, hozzáadjuk a chilit, majd ismét sajt következik.
Ha kész, leöntjük olajjal, úgy, hogy a sajtot mindenhol befedje.
Rácsavarjuk a tetőt, és és szobahőmérsékleten hagyjuk 2-3 napig, majd hűtőbe tesszük. Egy ilyen kisebb, 2 dl-es adag 1 hét alatt pont elkészül. Felbontás után érdemes hűtőben tartani, és hamar megenni, mert közben folyamatosan érik, erősödik.