Okonomiyaki
olcsó, gyors, egészséges tavaszi különlegesség Japánból
Recept nyomtatása
Fogás egytálétel, palacsinta, uzsonna
Konyha japán
Kulcsszavak gofrisütő, káposzta, palacsinta
Előkészítési idő 10 perc perc
Elkészítési idő 20 perc perc
Pihentetés 10 perc perc
Teljes idő 40 perc perc
Adag(ok) 4 főre
Költség 1500 forint
- 400 g édeskáposzta (vegyük reszelve, picivel drágább, cserébe nem kell vele otthon foglalkozni)
- 1 csokor újhagyma
- 4 db tojás
- 100 gramm finomliszt
- 1,5 dl alaplé kockából is jó
- 1 kk só
- 1 kk olívaolaj
A szószhoz:
- 1 dl ketchup
- 4-5 ek Worchestershire szósz
- 3 ek szójaszósz
- 1 kk méz
A tálaláshoz:
- 1 dl majonéz
- 2-3 ek szójaszósz
- újhagyma zöldje
- savanyított gyömbér (sushihoz is jó, de elhagyható)
A lisztet, a sót és az alaplevet kikeverjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. 10 percig állni hagyjuk.
Hozzáadjuk a tojásokat, és jól összedolgozzuk az egészet.
Beletesszük a reszelt káposztát, és finomra vágott újhagymát - a zöldjét tegyük félre a tálaláshoz.
A gofrisütőt vékonyan kenjük ki olajjal, és merjünk bele annyi tésztát, hogy jól rá lehessen nyomni a tetejét. Akkor van kész, ha mindkét oldala szép ropogós és halvány barna.
Közben a szószhoz keverjük ki a hozzávalókat.
Ha az összes palacsinta kész, finoman locsoljuk meg a szósszal, szórjuk meg újhagyma zölddel és szezámmaggal, és tálaljuk azonnal.