Mézes mustáros csirkeszárny
Pár perc munka, hosszan tartó cuppogás
Recept nyomtatása
Fogás Főétel
Kulcsszavak csirkeszárny, méz, mustár, olcsó
Adag(ok) 4 fő
- 700 gramm csirkeszárny
- 70 ml olíva vagy napraforgóolaj
- 2 ek méz
- 2 ek mustár
- 1 kk fűszerpaprika (füstölt is lehet)
- 1 tk só
- Őrölt bors
A csirkeszárnyakat megmossuk, megtöröljük, középen megtekerjük és kettévágjuk – ez a legnagyobb munkánk, ami ezzel a recepttel van. A mézet, a mustárt és az olívaolajat kikeverjük, hozzáadjuk a fűszereket, és jól belemasszírozzuk a szárnyakba.
Hűtőbe is tehetjük pár órára, de ha azonnal sütjük, akkor is nagyon finom lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokon kb 40 percig sütjük, míg a szárnyak szaftosak, puhák és szép aranybarnák nem lesznek a rákaramellizálódott mézes páctól.
Tetszés szerint tálalhatjuk krumplival, bulgurral, salátával vagy mártogatóssal.