A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, elkeverjük. Nem szükséges felfuttatni.
Az összes többi hozzávalót egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet, kézzel vagy géppel alaposan kidagasztjuk.
Lisztezett deszkára tesszük, és téglalap alakúra nyújtjuk.
A medvehagymát megmossuk, lecsepegtetjük, levágjuk a vastagabb szárakat, és aprítóba tesszük.
Hozzáadjuk a krémsajtot, a sót és a borsot, majd összedaráljuk, a végén a tejföllel lazítjuk, ha szükséges.
A krémet a kinyújtott tésztára kenjük egy spatulával, megszórjuk a reszelt sajttal, és feltekerjük. 2 ujjnyi csigákat vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, jó messze egymástól, hogy legyen helyük kelni, és megszórjuk a maradék sajttal.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, langyosan nekiesünk.