Go Back

Medvehagymás csiga fél óra alatt

Recept nyomtatása
Fogás nassolnivaló, sós sütemény, uzsonna
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 15 perc
Teljes idő 30 perc
Költség 1500 forint

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 1,2 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 ek tejföl (púpos)
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 1 csokor medvehagyma (kb. 50 g)
  • 2 ek krémsajt (púpos)
  • 1 ek tejföl
  • 2,5 dkg reszelt sajt

A tetejére

  • 2,5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  • A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, elkeverjük. Nem szükséges felfuttatni.
  • Az összes többi hozzávalót egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet, kézzel vagy géppel alaposan kidagasztjuk.
  • Lisztezett deszkára tesszük, és téglalap alakúra nyújtjuk.
  • A medvehagymát megmossuk, lecsepegtetjük, levágjuk a vastagabb szárakat, és aprítóba tesszük.
  • Hozzáadjuk a krémsajtot, a sót és a borsot, majd összedaráljuk, a végén a tejföllel lazítjuk, ha szükséges.
  • A krémet a kinyújtott tésztára kenjük egy spatulával, megszórjuk a reszelt sajttal, és feltekerjük. 2 ujjnyi csigákat vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, jó messze egymástól, hogy legyen helyük kelni, és megszórjuk a maradék sajttal.
  • 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, langyosan nekiesünk.