Go Back

Mac and Cheese egy tavaszi csavarral

Kedvencünk a középkorból
Kedvencünk a középkorból: mac and cheese tavaszi twisttel
Recept nyomtatása
Fogás casserole, egytálétel, Főétel
Konyha amerikai, angol
Kulcsszavak casserole, tészta
Előkészítési idő 5 perc
Elkészítési idő 8 perc
Sütés 25 perc
Teljes idő 38 perc
Adag(ok) 4
Költség 3000 forint

Hozzávalók

  • 400 gramm spenót vagy 20 dkg fagyasztott, leveles
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 400 gramm szarvacska vagy rövid makaróni tészta
  • 7 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 ek mustár
  • 150 gramm sajt
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítés

  • A tésztát sós vízben al dente alá főzzük.
  • A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a lisztet, 1-2 percig kevergetjük, majd fokozatosan, folyamatos keverés mellett 3-4 adagban hozzáöntjük a langyos tejet, és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a mustárt, a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk.
  • Egy serpenyőben 1 ek olívaolajon megfuttatjuk a spenótot, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát.
  • A spenótot kikeverjük a besamellel, hozzáadjuk a tésztát, alaposan összekeverjük, és vékonyan kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük, és 190 fokon 25 perc alatt megsütjük. Az utolsó 5 percben átkapcsoljuk grillre, hogy a teteje is megpiruljon kicsit.