A pórét felkarikázzuk, a sárgarépát megpucoljuk és szintén karikára vágjuk.
A zellert pucolás után apró, a krumplit nagyobb kockákra vágjuk.
A lazacot szintén kisebb kockákra szeleteljük.
A vajat egy fazékban megolvasztjuk, rádobjuk a zellert és a pórét, pár percig kevergetjük.
Mehet hozzá a répa és a krumpli, majd öntsük fel az alaplével, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a babérlevelet, és lefedve főzzük addig, míg a zöldségek megpuhulnak, kb 25-30 percig.
Ha kész, adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk még egyet, csavarjuk bele a citrom levét, adjuk hozzá a lazacot, főzzük még egy percig, majd zárjuk el alatt a hőt és szórjuk bele a kaprot.
Hagyjuk állni 10 percet, míg a hal teljesen megfő, majd tálaljuk.
Tálaláskor kínálhatunk mellé még citromot és kaprot.