Go Back

Koreai kimchi

Vegánoknak, egészségtudatosoknak, keleti konyha rajongóknak
Koreai kimchi üvegben, ehető ajándék a fa alá
Recept nyomtatása
Fogás savanyúság
Konyha koreai
Kulcsszavak káposzta, kimchi, kimcsi, vegán
Előkészítési idő 1 óra
Pihentetés 3 nap
Teljes idő 3 nap 1 óra
Adag(ok) 2 liter
Költség 2700 forint

Felszerelés

  • befőttes üvegek

Hozzávalók

  • 1 nagy fej kínai kel
  • 1 darab nagyobb sörretek
  • 1 darab sárgarépa
  • 2-3 szál újhagyma
  • 100 gramm
  • 5-6 ek koreai paprikapehely (gochujang)
  • 3 cm gyömbér
  • 3 ek halszósz
  • 2 fej fokhagyma
  • 50 ml szójaszósz
  • 1 marék rizs

Elkészítés

  • A kínai kelt alaposan megmossuk, felszecskázzuk, lesózzuk, és pár órára állni hagyjuk.
  • Közben a rizst jó sok vízben teljesen szétfőzzük, míg szinte villával pépesíthető állagot kapunk.
  • A répát és a sörretket megmossuk, megpucoljuk julienne-re vágjuk.
  • A rizst, a szójaszószt, a halszószt, a paprikapelyhet, és a lereszelt gyömbért a fokhagymával együtt aprítóa tesszük és krémesre daráljuk.
  • A kinyomkodott, enyhén leöblített káposztát, és (lehetőleg gumikesztyűben) belemasszírozzuk a szecskázott káposztába és a gyufaszál zöldségekbe a masszát.
  • Tiszta, sterilizált befőttes üvegekbe nyomkodjuk a zöldségeket, és szobahőmérsékéleten 3-4 napig erjesztjük, Utána mehet a hűtőbe. A kimchink az idő múlásával egyre savanyúbb lesz, de simán eláll 2-3 hónapig is, ha mindig tiszta evőeszközzel veszünk belőle.