A kínai kelt alaposan megmossuk, felszecskázzuk, lesózzuk, és pár órára állni hagyjuk.
Közben a rizst jó sok vízben teljesen szétfőzzük, míg szinte villával pépesíthető állagot kapunk.
A répát és a sörretket megmossuk, megpucoljuk julienne-re vágjuk.
A rizst, a szójaszószt, a halszószt, a paprikapelyhet, és a lereszelt gyömbért a fokhagymával együtt aprítóa tesszük és krémesre daráljuk.
A kinyomkodott, enyhén leöblített káposztát, és (lehetőleg gumikesztyűben) belemasszírozzuk a szecskázott káposztába és a gyufaszál zöldségekbe a masszát.
Tiszta, sterilizált befőttes üvegekbe nyomkodjuk a zöldségeket, és szobahőmérsékéleten 3-4 napig erjesztjük, Utána mehet a hűtőbe. A kimchink az idő múlásával egyre savanyúbb lesz, de simán eláll 2-3 hónapig is, ha mindig tiszta evőeszközzel veszünk belőle.