Legjobb, ha tegnapi maradék rizzsel dolgozunk, ha nincs, akkor főzzünk ki egy bögre mosott rizst dupla mennyiségű sós vízben, és hagyjuk kihűlni. Kicsit lazítsuk fel, hogy ne álljon össze.
Egy serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál olajat, rádobjuk a csíkokra vágott – vagy nagy lyukú reszelőn lereszelt – répát és 1-2 percig pirítjuk, míg félig megpuhul, majd hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát.
Ha tofuval dolgozunk, azt is hozzátesszük a felcsíkozott paprikával együtt, és ha a tofu széle megpirult, az egészet félretesszük egy edénybe.
A serpenyőbe tesszük a másik 3 ek olajat, rádobjuk a gyufaszálra vágott gyömbért, és 2 percig sütjük.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felkarikázott chilit, 2 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a rizst, kicsit pirítgatjuk, végül rákanalazzuk a szójaszószt.
Mehet mellé a répás-hagymás keverék a tofuval. Ha maradék csirkével csináljuk, azt most tesszük hozzá, és rázogatva tovább pirítjuk.
Középre csinálunk egy kis lyukat, beleütjük a 2 felvert tojást és folyamatosan kevergetve lazára sütjük.
A sült rizst frissen, forrón tálaljuk!