Go Back

Kínai sült rizs

Délkelet-Ázsia maradékmentője
Recept nyomtatása
Fogás Főétel
Konyha ázsiai
Kulcsszavak egyszerű, maradékmentő, olcsó, rizs
Adag(ok) 4

Hozzávalók

  • 200 gramm főtt rizs (hidegen)
  • 3 cm gyömbér
  • 10 cm póréhagyma
  • 1 darab chilipaprika (kisebb)
  • 2x3 ek növényi olaj (repce vagy napraforgó)
  • 1 darab kápia paprika
  • 1 darab sárgarépa
  • 2 darab tojás (kisebb)
  • 3 szál szál újhagyma
  • 150 gramm tofu vagy maradék csirkehús
  • 4 ek szójaszósz

Elkészítés

  • Legjobb, ha tegnapi maradék rizzsel dolgozunk, ha nincs, akkor főzzünk ki egy bögre mosott rizst dupla mennyiségű sós vízben, és hagyjuk kihűlni. Kicsit lazítsuk fel, hogy ne álljon össze.
  • Egy serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál olajat, rádobjuk a csíkokra vágott – vagy nagy lyukú reszelőn lereszelt – répát és 1-2 percig pirítjuk, míg félig megpuhul, majd hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát.
  • Ha tofuval dolgozunk, azt is hozzátesszük a felcsíkozott paprikával együtt, és ha a tofu széle megpirult, az egészet félretesszük egy edénybe.
  • A serpenyőbe tesszük a másik 3 ek olajat, rádobjuk a gyufaszálra vágott gyömbért, és 2 percig sütjük.
  • Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felkarikázott chilit, 2 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a rizst, kicsit pirítgatjuk, végül rákanalazzuk a szójaszószt.
  • Mehet mellé a répás-hagymás keverék a tofuval. Ha maradék csirkével csináljuk, azt most tesszük hozzá, és rázogatva tovább pirítjuk.
  • Középre csinálunk egy kis lyukat, beleütjük a 2 felvert tojást és folyamatosan kevergetve lazára sütjük.
  • A sült rizst frissen, forrón tálaljuk!