Go Back

Indiai vajas karfiol

Gyors, egzotikus, olcsó és húsmentes
Indiai vajas karfiol rizzsel tálalva
Recept nyomtatása
Fogás Főétel
Konyha indiai
Kulcsszavak húsmentes, karfiol, ragu, tikka masala, vajas csirke
Előkészítési idő 15 perc
Elkészítési idő 20 perc
Sütés 20 perc
Teljes idő 55 perc
Adag(ok) 4
Költség 3700 forint

Hozzávalók

  • 1 nagy fej karfiol (kb. 70 dkg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 cm gyömbér
  • 2 tk római kömény
  • 1 tk koriander
  • 1 kk görögszéna mag
  • 1 kk garam masala
  • fél citrom leve
  • 2 dl joghurt
  • 0,5 dl olaj
  • 2 db paradicsomkonzerv
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor koriander

Elkészítés

  • A karfiolt szedjük rózsákra, mossuk meg, csepegtessük le.
  • A joghurtot megsózzuk, belefacsarjuk a citromlevet, hozzáadjuk a garam masalát, és az olaj nagy részét, alaposan kikeverjük, és beleforgatjuk a karfiolt. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, de egy éjszakát is maradhat.
  • Ha letelt az idő, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk
  • Egy nagyobb serpenyőt szárazon felhevítünk és megpirítjuk benne a fűszereket. Hozzáadjuk az olajat, a finomra vágott hagymákat és gyömbért, majd pár percig főzzük őket. Hozzáadjuk a paradicsomot, és kis lángon 10-15 percig főzzük. Belekeverjük a tejszínt, hozzáadjuk a kész karfiolt, egyet rottyantunk rajta, megszórjuk korianderrel.Naan kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk.