Sokkal egyszerűbb, mint a többi szörp. Nem kell magozni, sem passzírozni, csak összefőzzük a hozzávalókat.
A fügefalevelek szárait eltávolítjuk, majd a leveleket megmossuk és összevágjuk.
A cukrot és a citromsavat összekeverjük, ezután pedig felöntjük a vízzel és lassú tűzön szirupot főzünk belőle.
Cukor helyett használhatunk bármilyen édesítőt, itt nincs tartósító funkciója a cukornak (csak az édesítés).
A sziruppal felöntjük az összevágott leveleket és alaposan összeturmixoljuk.
A turmixot szűrjük le, hogy ne maradjon benne a levélből, majd még egyszer melegítsük meg a szörpöt. Figyeljünk rá, hogy 45-50 foknál ne melegedjen tovább.
A szörpöt jól zárható üvegbe tegyük. Amikor kihűlt, mehet a hűtőbe. Hűtőben tároljuk és egy héten belül fogyasszuk el.